Aanmelden als bezoeker startup events

Wil je je aanmelden als bezoeker voor een van de startup events van de Young Business Award 2022? Dit kan gratis via het aanmeldformulier (rechts).

Startup events Young Business Award 2022

Het eerstvolgende evenement van de startup competitie is de finale van de Young Business Award. Het startup event in Drenthe wordt op vrijdag<n.t.b.> januari 2021 georganiseerd in het Atlas Theater. De inloop van het evenement begint vanaf 19:00 uur. Het programma van het startup event start stipt om 19:30 uur.

Alle startup evenementen van de Young Business Award zijn gratis te bezoeken. De partners van de startup competitie maken dit financieel mogelijk.

Startup competitie

De startup competitie bestaat normaal uit drie startup events die in verschillende steden georganiseerd worden. Door de coronacrisis is het aantal evenementen dit jaar teruggebracht naar alleen de finale van de Young Business Award. De halve finales worden dit jaar niet als live evenement georganiseerd, maar als een tv-programma waarin de beste Nederlandse startups pitchen om een van de vier finalisten te worden. De finale van de startup-competitie blijft ook dit jaar de ontmoetingsplek voor innovatieve ondernemers, professionals en investeerders. De vier finalisten strijden tijdens de finale van de Young Business Award 2020 om de felbegeerde kristallen award. De winnaar mag zichzelf één jaar lang de ‘Beste Jonge Onderneming van Nederland’ noemen en ontvangt de prijzenpot van 15.000 euro.

Tijdlijn startup competitie Young Business Award (zesde editie)

  • Aanmelden als deelnemer (8 februari 2020 tot 9 maart 2020);
  • Bekendmaking halve finalisten 25 april 2020;
  • Eerste aflevering YBA Broadcast (voorronde) op vrijdag 15 januari 2021;
  • Tweede aflevering YBA Broadcast (voorronde) op vrijdag 22 januari 2021;
  • Derde aflevering YBA Broadcast (voorronde) op vrijdag 29 januari 2021;
  • Finale Young Business Award (vierde aflevering) op vrijdag 5 februari 2021.

Wil je graag meer weten over welke startups tijdens welke aflevering zijn of haar startup pitcht? Lees hier meer over de YBA Broadcast en de deelnemende startups.

Show bekendmaking winnaar Young Business Award. De bekendmaking is traditiegetrouw de afsluiting van de finale.

Startup events

Ben jij nieuwsgierig naar wat de meest serieuze startups van Nederland bezig houdt? Bezoek dan een van de startup events van de Young Business Award. Als bezoeker ontmoet je hier de top van de Nederlandse startupscene. De evenementen van de startup competitie worden jaarlijks door 1.400 bezoekers bezocht.

Het bezoeken van startup events is voor zowel startende als ervaren ondernemers erg interessant. Als je net gestart bent hoef je als startup ondernemer het wiel natuurlijk niet helemaal opnieuw uit te vinden. Het bezoeken van evenementen speciaal voor startups helpt om gelijkgestemden te ontmoeten. Want de uitdagingen die jij ervaart. Daar lopen of liepen andere startup ondernemers ook tegen aan. Het in contact komen met deze ondernemers helpt om je startup te laten groeien. Want hoe heb jij je eerste grote klanten binnen gehaald? Hoe verliep je eerste investeringsronde? En waar vind ik de juiste talenten voor mijn startup?

Ontmoetingsplek voor startup en scale-ups

Door als ondernemer diverse startup events te bezoeken kom je in contact met andere ondernemers. Ondernemers die antwoorden hebben op deze vragen. Want helaas niet elke startup wordt een scale-up. Onderzoek wijst uit dat van de bedrijven die hun eerste vijf jaar overleven, één op de tweehonderd een scale-up te noemen zijn: na vijf jaar boeken zij minimaal 10 miljoen euro omzet. Uit 400.000 bedrijven groeien er slechts 103 uit tot een Unicorn: een bedrijf met een waardering van 1 miljard euro of meer. Dit zijn bedrijven met de omvang van Facebook, Adyen en Catawiki. Dit neemt niet weg dat bedrijven als Facebook, Adyen en Catawiki ook ooit als startup zijn begonnen.

Jaarlijks organiseert de Young Business Award (YBA) drie startup events voor de uitreiking van de prijs voor ‘Beste Jonge Onderneming van Nederland. Hier ontmoet je naast (ervaren) ondernemers ook startup coaches, journalisten en investeerders. De startup evenementen hebben ook een enorme aantrekkingskracht op young professionals die interessant zijn als toekomstige medewerker(s).

De deelnemende startups die bij de Young Business Award pitchen haalden de afgelopen jaren altijd al voor tientallen miljoenen aan groeigeld op bij investeerders. De strijd tussen deze goudgerande startups biedt jaarlijks veel spanning en sensatie. Zo haalden de twaalf halve finalisten van de Young Business Award 2020 samen ook al voor 60 miljoen euro aan groeigeld op bij investeerders. Als bezoeker wil je deze startup events absoluut niet missen. Dit zijn avonden met fantastische en inspirerende startup verhalen. Meld je daarom aan als bezoeker en ontmoet de nieuwe Catawiki en Adyen in spe.

startup events

Startup Hotelchamp wint na drie startup events de finale van de Young Business Award 2018.

  • De Ondernemer