Startup Groningen

De afgelopen jaren heeft Groningen naam en faam gemaakt als startup stad waar schaalbare ondernemersidee├źn zich opstapelden. Het is een bekende plek waar digitale startups doorbreken en uitgroeien tot toonaangevende scale-ups. Daarbij is Groningen de afgelopen jaren een van de hoofdleveranciers geworden bij het nationale klassement Fast50.

Het nationale klassement van snellegroeiers telt jaarlijks tal van Groningse startups en scale-ups. Bedrijven als Hacker One, Voys en Belsimpel zijn natuurlijk absolute toppers. Want de startups uit Groningen bereiken jaar op jaar indrukwekkende groei percentages. Hoe is dit ontstaan? Groningen heeft als jongste stad van Nederland een enorme vijver aan digitaal talent. Dit talent werkt ook nog eens graag bij de jonge en hippe startups en scale-ups uit de stad.

De startupscene in de meest noordelijke provincie van Nederland telt inmiddels honderden verhalen van startups en scale-ups de de afgelopen groot zijn geworden in het startup ecosysteem. Bekende (oud) startups uit Groningen zijn: Voys, Chordify, Data Provider, Belsimpel, Jellow, Payt, Mr Chadd en tal van andere startups uit Groningen.

Startup ecosysteem

Als een groep bedrijven verantwoordelijk is voor de innovatie in Groningen dan zijn het wel de startups. Het startup ecosysteem in Groningen is een bruisend systeem waarin jaarlijks veel startups ontstaan en doorgroeien. Er zijn tal van partijen die dit ecosysteem gezamenlijk vormen en in samenwerking met Founded in Groningen ervoor zorgen dat alle partijen optimaal samenwerken. Bekende partijen uit het ecosysteem zijn: NOO, Startup Weekend Groningen, Campus Groningen, Hanze Hogeschool, Universiteit Groningen, IT Academy, VentureLab, Odyssey hackathon, Startup in Residence, G-Force Capital, etc.

Door al deze partijen en de bedrijvigheid heeft het de regio niet alleen een toonaangevend ecosysteem. Er is veel jong talent beschikbaar in de noordelijkste stad van Nederland. Dit jonge talent zorgt ervoor dat de stad in korte tijd een toonaangevende positie heeft ontwikkeld in de digitale sector.

"<yoastmark

  • De Ondernemer