Young Business Award 2020

Startup-competitie

Wie mag zich in 2020 de beste startup van Nederland noemen? Pitch jouw bedrijf aan de jury tijdens de jaarlijkse startup competitie Young Business Award en maak kans op de prijzenpot van 15.000 euro.

Young Business Award 2020

De Young Business Award bestaat jaarlijks uit drie gratis te bezoeken events: twee halve finales en een finale. Deelnemers pitchen in 60 seconden voor de jury en een volle zaal. De avond wordt omlijst door gesprekken met zowel bekenden als onbekenden uit het bedrijfsleven. In het verleden stonden onder andere Jort Kelder en Constantijn van Oranje (TechLeap) op het podium. Tijdens de events van de grootste startup competitie van Nederland komen de beste startups, ondernemers, professionals en investeerders samen. Dé plek om ook aan je netwerk te bouwen.

Op het podium pitchen de allerbeste startups van Nederland’ – Jort Kelder, presentator Young Business Award 2016-2019.

Programma Young Business Award

Hoe ziet het programma van de Young Business Award er in 2020 uit? De twee halve finales zijn op woensdag 20 mei in Groningen en op dinsdag 9 juni in Leeuwarden. De beste jonge onderneming van Nederland wordt op 29 september, in het Atlas Theater in Emmen, bekend gemaakt. Daar krijgt de winnaar niet alleen 15.000 euro, maar ook de befaamde kristallen YBA-award en het recht om zich een jaar lang ‘Beste startup van Nederland’ te noemen.

Deelnemen als startup

Ze hebben grenzeloze ambitie en veroveren in rap tempo de wereld. De startups die deelnemen aan de startup competitie dagen de gevestigde orde uit om te vernieuwen. Ze brengen baanbrekende innovaties naar de markt. Bestaande businessmodellen sturen de nieuwe generatie ondernemers rechtstreeks naar de prullenbak. ‘Op het podium van de Young Business Award pitchen de aller-, maar dan ook echt allerbeste jonge ondernemers en startups van Nederland’, aldus presentator Jort Kelder tijdens de finale van de Young Business Award 2017.

Startups die zichzelf in dat rijtje scharen kunnen zich gratis aanmelden om mee te doen aan de zesde editie van de Young Business Award. Nederlandse bedrijven met een leeftijd tot en met vijf jaar kunnen zichzelf tot 9 maart 2020 aanmelden als deelnemer van de grootste startup competitie van Nederland. Uit alle aanmeldingen maakt de vakjury, bestaande uit ondernemers, investeerders en professionals uit Nederland, een selectie. De twaalf beste startups pitchen tijdens één van de twee halve finales. De beste twee startups uit iedere halve finale gaat door naar de grote finale op 29 september.

Bezoeken startup competitie

Als bezoeker naar de Young Business Award? Alle events zijn gratis te bezoeken. Aanmelden voor (één van) de events van de Young Business Award als bezoeker kan hier (alle YBA-events zijn gratis te bezoeken).

Ruim 800 bezoekers bezochten de finale van de Young Business Award 2018. Daarmee is de startup competitie het grootste zakelijke netwerkevenement van de Provincie Drenthe. De vier finalisten van 2018 haalden gezamenlijk voor deelname aan de Young Business Award al meer dan 20 miljoen groeigeld op bij investeerders.

Bekijk de aftermovie van de finale van de Young Business Award 2018 [link naar video]

Tijdlijn Young Business Award 2020: