De Young Business Award is de grootste startup competitie van Nederland. De competitie bestaat jaarlijks uit vijf televisie afleveringen die uitgezonden worden op RTL Z. De deelnemers die tijdens de finale aflevering van de Young Business Award wint is de ‘Beste Jonge Onderneming van Nederland’. Jaarlijks strijden er verschillende studenten mee aan de Student Business Award.

De bedrijven die jaarlijks bij de Young Business Award op het podium pitchen veroveren doorgaans in hoogtempo de wereld. Want de grenzeloze ambitie van deze (student) ondernemers staat borg voor een ongekend groeitempo. Ze dagen de gevestigde orde uit om te vernieuwen. Razendsnel brengen deze startup founders hun baanbrekende innovaties naar de markt en kunnen bestaande businessmodellen zonder pardon bij het grofvuil. Of ze worden uit de markt geconcurreerd door deze nieuwe generatie ondernemers. Vaak hebben de founders van de Student Business Award al voor miljoenen euro’s aan groeigeld opgehaald bij investeerders.

Zo zit de snelle wereld in elkaar van deze startups en scale-ups in elkaar.  Ze houden van competitie en binden al te graag de strijd aan. Aan de ene kant vanwege de felbegeerde Student Business Award, maar ook om hun onderneming te tonen. De winnaar van de competitie maakt vanaf dit jaar ook kans op de investeringspot van 1 miljoen euro. De investeringspot wordt mede mogelijk gemaakt door Golden Egg Check!

“Op het podium van de Young Business Award pitchen de aller. Maar dan ook echt aller beste jonge ondernemers en startups van Nederland”. Aldus presentator Jort Kelder tijdens de finale van de Young Business Award 2020.

Young Business Award 2022

De zevende editie van de Young Business Award staat op het punt van beginnen. Bij deze editie gaan de meest veel belovende scale-ups van Nederland de strijdt met elkaar aan om de ‘Beste Jonge Onderneming van Nederland’ te worden. Nederlandse bedrijven met een leeftijd tot en met acht jaar (2013 of later) ingeschreven bij de Kamer van Koophandel kunnen zich aanmelden voor de Young Business Award 2022. Bij de laatste editie van de Young Business Award hebben 341 bedrijven zich aangemeld als deelnemer die gezamenlijk voor 92 miljoen euro aan groeigeld hadden opgehaald bij investeerders.

Uit alle aanmeldingen van de scale-up competitie zal de selectiecommissie een professionele selectie maken. De twaalf meest veel belovende bedrijven krijgen een kans om de tijdens een televisie aflevering op RTL Z hun bedrijf te pitchen aan de jury. Er zijn vier voorrondes op televisie, in elke voorronde gaat er een scale-up door naar de finale aflevering. Er treedt een nieuwe jury aan tijdens de finale aflevering. Deze jury kiest uiteindelijk de winnaar van de Young Business Award.

Wil je graag meer weten over welke scale-ups vorig jaar deelnamen aan de Young Business Award? Lees hier meer over de YBA Broadcast en de deelnemers van vorig jaar.

  • De Ondernemer