Bij de Young Business Award (YBA) krijgen startende ondernemers de kans om hun startup te pitchen aan de jury. De juryleden zijn succesvolle ondernemers, investeerders of zakenmensen uit de Nederlandse startupscene. Met hun kennis en ervaring is de jury op zoek naar een nieuwe unicorn die op het punt staat de wereld te veroveren. De presentatie van de YBA Broadcast (Young Business Award in 2021) wordt verzorgd door Jort Kelder.

In de afgelopen zes jaar hebben maar liefst 1163 startups zich aangemeld als deelnemer van de grootste startup competitie van Nederland. Allemaal met één droom: hun startup internationaal opschalen naar een unicorn. Maar wie breekt er echt door? Het gaat een bloedstollend spannende race worden. De twaalf halvefinalisten van de Young Business Award 2021 behoren tot de beste startups van Nederland en hebben al ruim 80 miljoen aan groeigeld opgehaald bij investeerders. Van twee studenten die op hun studentenkamer de Google Docs voor programmeurs ontwikkelden tot de elektrische deelscooters van Felyx; ze passeren allemaal de revue tijdens de vier afleveringen van de YBA Broadcast.

Young Business Award 2021

De eerste drie afleveringen zijn de voorrondes. Hierin proberen twaalf halvefinalisten de juryleden ervan te overtuigen dat hun startup een unicorn gaat worden. Elke startup krijgt 60 seconden de tijd om met hun pitch de jury te overtuigen. En dat gaat zeker niet bij elke startup vlekkeloos. Als de 60 seconden voorbij zijn grijpt presentator Jort Kelder direct in. Het is dan aan de jury om elke startup te doorgronden met een spervuur aan vragen. Alleen de vier beste startups ontvangen van de jury tijdens de voorrondes een finaleticket.

De startups met een finaleticket keren terug tijdens de vierde aflevering: de finale van de Young Business Award 2020. Tijdens de finale aflevering gaan de vier finalisten de strijd met elkaar aan. Er treedt een nieuwe jury aan en de winnaar van deze aflevering keert huiswaarts met de felbegeerde kristallen award. De winnaar mag zichzelf één jaar lang ‘Beste jonge onderneming van Nederland’ noemen en ontvangt dit jaar (2021) de prijzenpot van 15.000 euro.

YBA Broadcast aflevering 1 (vrijdag 15 januari 2021):


Lees hier meer over de deelnemers van de YBA Broadcast aflevering 1: CodeSandbox | Red je Pakketje | Spacetime Layers | Sustainer Homes |

YBA Broadcast aflevering 1

De eerste vier halve finalisten van links naar rechts: Gert van Vugt (Sustainer Homes), Bas Buursma (CodeSandbox), Sam Rohn (Red je Pakketje) en Patrick Trentelman (Spacetime Layers).

YBA Broadcast aflevering 2 (vrijdag 22 januari 2021):

Lees hier meer over de deelnemers van de YBA Broadcast aflevering 2. Deelnemers: Bidroom | Quicargo | Flow Money Automation | Greener Power Solutions |

YBA Broadcast aflevering 2

Young Business Award aflevering 1. Hier pitchen de founders van Bidroom, Quicargo, Flow Money Automation en Greener hun startup aan de jury.

YBA Broadcast aflevering 3 (vrijdag 29 januari 2021):

Lees hier meer over de deelnemers van de YBA Broadcast aflevering 3. Deelnemers: FelyxLipoCoatTykn | Klippa |

YBA Broadcast aflevering 3

Young Business Award aflevering 3. Hier pitchen de founders van Felyx, LipoCoat, Tykn en Klippa hun startup aan de jury.

YBA Broadcast aflevering 4 (vrijdag 5 februari 2021):

Lees hier alles over de finalisten van de Young Business Award. Finalisten: CodeSandbox, Felyx, Greener en Quicargo.

Finalisten Young Business Award

CodeSandbox, Felyx, Greener en Quicargo zijn de finalisten van de Young Business Award

  • De Ondernemer