Thomas Nauw

Thomas Nauw is een Drentse ondernemer die de afgelopen jaren naam heeft gemaakt als producent van games en films. De Drentse ondernemer heeft zich de afgelopen jaren met zijn bedrijven gespecialiseerd met het ontwikkelen van filmproducties, aftermovies, bedrijfsfilms, 3D animaties en visuele effecten.

Het bedrijf van Thomas Nauw (CFX digital) bestaat uit een team van jonge creative mensen die hun talent en kwaliteiten als geen optimaal inzetten voor de productie van professionele content. Als onderneming heeft CFX digital het volledige spectrum in huis voor de productie van films, televisieprogramma of een videoproductie te kunnen leveren. Bij het uitbrengen van hun werk werkt CFX digital nauw samen met verschillende televisiezenders, advertentie bureaus, filmproducenten en projectontwikkelaars.

De Drentse ondernemer Thomas is zelf geboren en getogen in Emmen. Hij heeft aan de kunstacademie HKU (hogeschool de kunst) gestudeerd in Utrecht. Het ondernemersbloed begon bij Thomas in zijn studenten periode al te kruipen. Hij begon op jonge leeftijd zijn ondernemers avontuur als freelancer en ontwikkelde destijds voornamelijk trouw- en aftermovie. Thomas heeft in zijn periode in de randstad o.a. bij RTL Nederland gewerkt als regisseur. Waarna hij definitief heeft besloten om terug te keren naar de provincie Drenthe om zijn ondernemersavontuur voort te zetten.

CFX

Hij verhuisde om die reden terug van Utrecht naar zijn geboortestad Emmen. Een wel overwogen besluit van de getalenteerde filmmaker. Door zijn terugkeer naar Emmen kon hij het ondernemersavontuur samen met zijn oudere broer Maarten Nauw vormgeven. Vanuit zijn eigen bedrijf, destijds Thomas Nauw Film, heeft de Drentse ondernemer een breed scala aan filmproducties voor bedrijven uit- en over de regio Drenthe geproduceerd. Door zijn werkzaamheden als freelancer en sociale vaardigheden bouwde de Drentse ondernemer in een korte periode een groot zakelijk netwerk op. Het resultaat? De filmproducties groeide jaar op jaar. Waardoor Thomas, samen met zijn broer Maarten en vriend Leroy in 2017 het bedrijf CFX zijn gestart.

CFX kende zijn lancering online en hier maakten zij al gauw furore wereldwijd. Met hun korte films waren ze te zien bij outlets als CNN, the Telegraph, 9GAG, Dumpert en Reddit. Door deze samenwerking krijg het bedrijf de kans om uitdagendere, grotere en impact vollere films te creëren. Een jongensdroom kwam uit. Naast het ontwikkelen van een aantal prachtige documentaires en korte films kwam er in 2019 een nieuw project voorbij. Iets waar de Drentse ondernemer altijd al van droomde: het produceren van een tweede wereldoorlogsfilm.

Thomas Nauw

Thomas Nauw sinds januari 2020 bestuurslid van de Stichting Young Business Award.

Grenzeloos verraad

De Drentse oorlogsfilm ‘grenzeloos verraad’ speelt zich af op een Drentse boerderij. De film gaat over een verhouding tussen een Duitse officier (Pter Nillesen) en een joodse onderduikster (berit van de Wouw). Het oorlogsverhaal laat zien dat er tijdens de oorlog niet alleen goed en fout bestond. De film wordt geregisseerd door Thomas.

Thomas Nauw Young Business Award

Sinds de eerste editie van de startup competitie is Thomas Nauw als persoon betrokken geweest. Het werk van Thomas is tijdens alle editie van de Young Business Award (YBA) duidelijk zichtbaar geweest. Zo ontwikkelde hij de productie van alle video’s rondom de Young Business Award. Daarbij was Thomas vanaf het eerste moment een belangrijke en drijvende kracht achter de creativiteit en shows rondom de startup events. Sinds de doorstart van de Young Business Award (januari 2020) is Thomas betrokken als bestuurslid van de Stichting Young Business Award.

De Drentse ondernemer Thomas Nauw heeft in het verleden o.a. de bovenstaande aftermovie geproduceerd. De aftermovie is in 2018 geproduceerd als terugblik op de finale van de Young Business Award.

  • De Ondernemer