Wat:
 We4Sea
Wie: Michiel Katgert en Dan Veen
Sinds: Maart 2016
Pay-off: Fuel efficiency for ships

Iedere dag worden de schappen van onze winkelcentra als bij toverslag gevuld met kleding,  apparaten en speelgoed.  90% van deze producten wordt over de wereld vervoerd door de grootste machines op de wereld: schepen.  Deze schepen gebruiken zware stookolie als brandstof, dat zorgt voor een groot effect op het milieu. Zo zijn de zwavel-emissies van 16 van de grootste schepen even groot als alle auto’s in de wereld.  Ook zijn de brandstofkosten zijn hoog, zo gebruikt een groot schip tot 100,000 liter per dag,  of 10 miljoen dollar per jaar.  Nieuwe regelgeving, bedoeld om de scheepvaart schoner te maken, zal deze brandstofkosten binnen 2 jaar verdubbelen.

We4Sea heeft een baanbrekend, data-gedreven systeem ontwikkeld om het brandstofgebruik van schepen van afstand te monitoren, rapporteren en te optimaliseren.  Hiermee besparen we emissies én geld.  Het is ons doel om de CO2 emissies van schepen met 1 miljoen ton te verlagen in de komende 3 jaar.

Finale Young Business Award 2018
De finale van de Young Business Award vindt plaats op 7 juni in het Atlas Theater te Emmen (inloop 19:00 uur/ startprogramma 19:30 uur). Hier neemt we4Sea het op tegen Hotelchamp, Somnox en InvoiceFinance. Aanmelden als bezoeker van de Young Business Award finale kan (gratis) via de onderstaande tool.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Ook leuk om te lezen

  • De Ondernemer