Scale-up competitie

Ga jij de meest veel belovende jonge onderneming van Nederland worden? Pitch jouw scale-up op televisie aan de jury tijdens de jaarlijkse scale-up competitie Young Business Award en misschien wordt jij straks wel gekroond tot de ‘Beste Jonge Onderneming van Nederland’. Tevens maak jij daarbij kans op de investeringspot van 1 miljoen euro (mede mogelijk gemaakt door Golden Egg Check).

Young Business Award 2022

Nederlandse bedrijven met een leeftijd tot en met acht jaar (2013 of later) ingeschreven bij de Kamer van Koophandel kunnen zich gratis aanmelden als deelnemer voor de Young Business Award 2022. Bij de laatste editie van de Young Business Award hebben 341 bedrijven zich aangemeld als deelnemer. De 12 halve finalisten van de vorige editie hadden gezamenlijk voor 92 miljoen euro aan groeigeld opgehaald bij investeerders.

De selectiecommissie van de Young Business Award maakt een professionele selectie uit alle aanmeldingen. Dit jaar bestaat de Young Business Award uit vijf televisie afleveringen, waarvan vier voorrondes en een finale aflevering. De twaalf meest veel belovende bedrijven krijgen een kans om tijdens een televisie aflevering op RTL-Z hun bedrijf te pitchen aan de jury. De juryleden kiezen in elke voorronde een deelnemer die doorgaat naar de finale aflevering. Er treedt een nieuwe jury aan tijdens de finale aflevering. Deze jury kiest uiteindelijk de winnaar van de Young Business Award.

Wil je graag meer weten over welke scale-ups vorig jaar deelnamen aan de Young Business Award? Lees hier meer over de YBA Broadcast en de deelnemers van vorig jaar.

CodeSandbox winnaar Young business Award

CodeSandbox founders Ives van Hoorne en Bas Buursma zijn de winnaars van de Young business Award 2020.

  • Mediahuis logo
  • De Ondernemer
  • MXT logo
  • NOM logo
  • Founded in Friesland