Deelscooter van Felyx komt ook naar Groningen.

De elektrische deelscooters van het bedrijf Felyx komen in juni ook naar Groningen. In totaal zullen er 100 scooters te huur zijn.

Klanten kunnen binnen het servicegebied de scooters voor dertig cent per minuut huren. Volgens Felyx bestrijkt het servicegebied In Groningen het grootste gedeelte van het centrum en de omliggende buurten. Huurders kunnen daarmee van Zernike tot aan Haren rijden. Via een app op de smartphone zijn de grenzen van het servicegebied gemarkeerd met groene lijnen. Met deze app kunnen klanten ook de rit starten en stoppen.

Groningen wordt de vijfde stad waar de e-scooters beschikbaar zijn. In Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Brussel rijden de scooters al. Het bedrijf Felyx staat ook in de halve-finales van de Young Business Award. De finale van de Young Business Award vindplaats in het Emmer Atlas Theater.

Ontstaan deelscooter Felyx

Scooter-sharing is populair omdat mensen inzien dat het in grote steden de snelste manier van transport is. Het geeft klanten als het ware tijd terug. Bovendien laat data duidelijk zien dat steeds meer reizigers vanaf OV-hubs gebruik maken van e-scooters op weg naar hun eindbestemming. Verder is de deelscooter relatief goedkoop vergeleken met andere vervoersopties en het is, niet in de laatste plaats, duurzaam.

Felyx is een succesvolle scale-up die gedeelde elektrische scooters aanbiedt als een nieuw disruptief mobiliteitsconcept.

Quinten en Maarten bedachten in 2015 het concept felyx met als hoofdreden om een transitie richting nieuwe vormen van mobiliteit te creëren. Niet alleen omdat steden steeds voller worden en de luchtkwaliteit verslechtert, maar ook omdat het belangrijk is om snel en op een betaalbare manier van A naar B te komen. Voor deze uitdagingen is felyx de perfecte oplossing. Het is dan ook onze missie om met een compact, gedeeld en duurzaam vervoersmiddel de stad leefbaar en bereikbaar te houden voor iedereen.

Ook leuk om te lezen

  • De Ondernemer