Startup events

De prijsuitreiking bij de finale van de Young Business Award. De drie startup events van de competitie worden jaarlijks door 1.400 bezoekers bezocht.

YBA finale verplaatst naar dinsdag 5 januari 2021

De Young Business Award (YBA) keert na een jaar afwezigheid terug op dinsdag 5 januari 2021 in het Atlas Theater Emmen. De 12 halve finalisten van dit jaar zijn geselecteerd uit maar liefst 341 bedrijven die zich dit jaar hebben aangemeld voor de zesde editie van de Young Business Award. Er staat tijdens de voorrondes voor meer dan 60 miljoen euro aan geïnvesteerd geld op het podium.

YBA Broadcast (televisieprogramma voorrondes)

De Young Business Award wordt dit jaar door het heersende coronavirus anders vormgegeven. In het oorspronkelijke plan werden de voorrondes van de startup competitie in Groningen en Leeuwarden georganiseerd. De voorrondes worden nu samengevoegd in een tv-programma, genaamd YBA Broadcast. Tijdens de YBA Broadcast worden de vier finalisten geselecteerd voor de finale van de Young Business Award. De uitzendingen worden vanaf eind november tot midden december uitgezonden. Meer informatie over de programmering volgt binnenkort.

“Het gaat een spannend tv-programma worden. Waarin elke halve finalist uit een lift stapt en daarna een 60 seconden pitch moet geven voor de juryleden. Direct na afloop van de pitch krijgt de jury de tijd om vragen te stellen aan elke deelnemer”, aldus Niels Palmers (founder Young Business Award). De vier beste deelnemers uit de voorrondes zien we terug tijdens de live finale in het Atlas Theater.

Finale Young Business Award

De finale van de Young Business Award is elk jaar de ontmoetingsplek voor ondernemers, professionals en investeerders. Door de gevolgen van het coronavirus is de finale van de startup competitie verplaatst naar dinsdag 5 januari 2021. De afgelopen maanden heeft de organisatie goed contact gehad met de deelnemende startups, partners en stakeholders. Vanuit alle partijen kwam de wens naar voren om de finale te verplaatsen naar begin 2021.

Aanmelden als bezoeker

Bezoekers kunnen zich vanaf eind november (gratis) aanmelden als bezoeker voor de finale van de Young Business Award. “Door de wisselende maatregelen is het momenteel te vroeg om bezoekers alvast een stoel te laten reserveren. Als organisatie verwachten wij medio november een duidelijk beeld te hebben met betrekking tot de bezoekersaantallen waarmee de finale als live evenement georganiseerd kan worden”, aldus Palmers.

De finale van de startup competitie wordt uiteraard in lijn met de richtlijnen van het RIVM georganiseerd. “Als organisatie hopen wij natuurlijk met zoveel mogelijk bezoekers het live evenement te organiseren. Alleen zal de realiteit zijn dat er waarschijnlijk minder bezoekers dan gebruikelijk plaats mogen nemen in het Atlas Theater. Als organisatie hebben wij ons inmiddels voorbereid op meerdere situaties en er liggen drie verschillende draaiboeken klaar voor de finale van de Young Business Award”, aldus Palmers.

startup events

Startup Hotelchamp wint na drie startup events de grootste startup competitie van Nederland.

Ook leuk om te lezen

  • De Ondernemer