Startup competitie Young Business Award

De startup-competitie Young Business Award bestaat jaarlijks uit drie startup events waarin de beste startups uit Nederland tegen elkaar strijden om de ‘Beste Jonge Onderneming van Nederland’ te worden. Het is bovendien de ontmoetingsplek voor ondernemers, professionals en investeerders. De grootste startup-competitie van Nederland bestaat elk jaar uit twee halve finales in Groningen en Friesland. Gevolgd door een enerverende finale in Emmen. Jaarlijks bezoeken 1.400 bezoekers samen de drie startup events van de Young Business Award. Elk netwerk evenement van de Young Business Award is gratis te bezoeken. De winnaar ontvangt de kristallen award, de titel ‘Beste jonge onderneming van Nederland’ en de prijzenpot van 15.000 euro.

De startups die jaarlijks bij de Young Business Award pitchen veroveren doorgaans in sneltreinvaart de wereld. Want hun grenzeloze ambitie staat borg voor een ongekend groeitempo. Ze dagen ook nog eens de gevestigde orde uit om te vernieuwen. Razendsnel brengen deze startups baanbrekende innovaties naar de markt en kunnen bestaande businessmodellen zonder pardon bij het grofvuil. Of ze worden uit de markt geconcurreerd door deze nieuwe generatie ondernemers. Zo zit de snelle wereld van de startups in elkaar. Ze houden van competitie en binden al te graag de strijd aan. Aan de ene kant vanwege de felbegeerde Young Business Award maar ook om hun onderneming te tonen.

“Op het podium van de Young Business Award pitchen de aller. Maar dan ook echt aller beste jonge ondernemers en startups van Nederland”. Aldus presentator Jort Kelder tijdens de finale van de Young Business Award 2017.

Young Business Award 2020

Tijdens de zesde editie van de Young Business Award (YBA) stelt de YBA Foundation met partners een prijzenpot van 15.000 euro beschikbaar voor de ‘beste jonge onderneming van Nederland’. Nederlandse bedrijven met een leeftijd tot en met vijf jaar (2014 of later ingeschreven bij de Kamer van Koophandel), konden zich tot 9 maart 2020 aanmelden als deelnemer van de grootste startup-competitie van Nederland. 341 bedrijven hebben zich voor deze editie aangemeld als deelnemer. Uit alle aanmeldingen van de startup-competitie is door de selectiecommissie een professionele selectie gemaakt. De twaalf halve finalisten van de Young Business Award 2020 hebben samen meer dan 60 miljoen euro opgehaald bij investeerders.

Corona maatregelen

De startup competitie bestaat normaal uit drie startup events die in verschillende steden georganiseerd worden. Door het coronavirus zijn netwerk evenementen geannuleerd en wordt de editie van 2020 vormgegeven als een tv-programma genaamd YBA Broadcast. Het tv-programma heeft vier afleveringen van zo’n 40 minuten per aflevering. Tijdens de eerste drie afleveringen strijden de 12 halve finalisten om een van de vier finalisten te worden. De finale van de startup-competitie wordt op vrijdag 5 februari 2021 uitgezonden. De vier finalisten strijden tijdens de finale van de Young Business Award 2020 om de felbegeerde kristallen award. De winnaar mag zichzelf één jaar lang de ‘beste jonge onderneming van Nederland’ noemen en ontvangt de prijzenpot van 15.000 euro.

juryleden Young Business Award

Presentator Jort Kelder presenteert de vier afleveringen van de YBA Broadcast

Tijdlijn startup competitie Young Business Award (zesde editie):

  • Aanmelden als deelnemer (8 februari 2020 tot 9 maart 2020);
  • Bekendmaking halve finalisten 25 april 2020;
  • Eerste aflevering YBA Broadcast (voorronde) op vrijdag 15 januari 2021;
  • Tweede aflevering YBA Broadcast (voorronde) op vrijdag 22 januari 2021;
  • Derde aflevering YBA Broadcast (voorronde) op vrijdag 29 januari 2021;
  • Finale Young Business Award (vierde aflevering) op vrijdag 5 februari 2021.

Wil je graag meer weten over welke startups tijdens welke aflevering zijn of haar startup pitcht? Lees hier meer over de YBA Broadcast en de deelnemende startups.

  • Logo Young Venture Group.
  • De Ondernemer
  • Young Capital