Startup competitie

Startup competitie Young Business Award

De startup-competitie Young Business Award bestaat jaarlijks uit drie startup-events waarin de beste startups uit Nederland tegen elkaar opbieden. Het is bovendien de ontmoetingsplek voor ondernemers, professionals en investeerders.
De grootste startup-competitie van Nederland bestaat elk jaar uit twee halve finales (in Groningen en Leeuwarden) en als slotspektakel een enerverende finale in Emmen. Alle evenementen van de Young Business Award zijn gratis te bezoeken. De winnaar ontvangt de kristallen award, de titel ‘Beste jonge onderneming van Nederland’ en de prijzenpot van 15.000 euro.
De startups die jaarlijks bij de Young Business Award pitchen veroveren doorgaans in sneltreinvaart de wereld, want hun grenzeloze ambitie staat borg voor een ongekend tempo. Ze dagen ook nog eens de gevestigde orde uit om te vernieuwen. Razendsnel brengen deze startups baanbrekende innovaties naar de markt en kunnen bestaande businessmodellen zonder pardon bij het grofvuil. Of ze worden uit de markt geconcurreerd door deze nieuwe generatie ondernemers. Zo zit de snelle wereld van de startups in elkaar. Ze houden van competitie en binden al te graag de strijd aan, aan de ene kant vanwege de felbegeerde Young Business Award maar ook om hun onderneming te tonen.

“Op het podium van de Young Business Award pitchen de aller, maar dan ook echt aller beste jonge ondernemers en startups van Nederland”, aldus presentator Jort Kelder tijdens de finale van de Young Business Award 2017.

Young Business Award 2020

Tijdens de zesde editie van de Young Business Award (YBA) stelt de YBA Foundation met partners een prijzenpot van 15.000 euro beschikbaar voor de ‘beste jonge onderneming van Nederland’. De Finale van de Young Business Award 2020 wordt op dinsdag 29 september 2020 georganiseerd in het Atlas Theater in Emmen. Nederlandse bedrijven met een leeftijd tot en met vijf jaar (2014 of later ingeschreven bij de Kamer van Koophandel), kunnen zichzelf tot 9 maart 2020 aanmelden als deelnemer van de grootste startup-competitie van Nederland. Uit alle aanmeldingen van de startup-competitie wordt een professionele selectie gemaakt. De beste twaalf worden geselecteerd om in één van de twee halve finales te mogen pitchen.

De startup-competitie start dit jaar met een halve finale in Groningen (woensdag 20 mei 2020) gevolgd door de tweede halve finale in Leeuwarden (dinsdag 9 juni 2020). Tijdens elke halve-finale krijgen zes startups de kans om hun onderneming in zestig seconden te pitchen voor een vakkundige jury. Per halve finale zijn er twee startups die van een deskundige jury een finale-ticket ontvangen.

Er worden dus vier finalisten geselecteerd. Zij mogen pitchen in de finale van de Young Business Award 2020 (september 2020). De beste gaat met de felbegeerde prijs en de winstpremie aan de haal. Bij de laatste editie van de startup-competitie bezochten achthonderd bezoekers het grootse zakelijke netwerk-evenement in de provincie Drenthe. De bezoekers zagen hier een zinderende eindstrijd. De vier finalisten van de Young Business Award 2018 hadden samen meer dan 20 miljoen euro aan groeigeld opgehaald bij investeerders.

Bezoekers kunnen zichzelf gratis aanmelden voor alle evenementen van de Young Business Award.

Tijdlijn startup competitie Young Business Award: