Startup competitie

Startup competitie Young Business Award

De startup competitie Young Business Award bestaat jaarlijks uit drie startup-events met de beste startups uit Nederland en is de ontmoetingsplek voor ondernemers, professionals en investeerders. Jaarlijks bestaat de grootste startup competitie van Nederland uit twee halve finales in Groningen en Leeuwarden met een zinderende finale in Emmen. Alle evenementen van de Young Business Award zijn gratis te bezoeken. De winnaar ontvangt de kristallen award, de titel: ‘beste jonge onderneming van Nederland’ en de prijzenpot van 15.000 euro.

De startups die jaarlijks bij de Young Business Award pitchen veroveren in raptempo de wereld met hun grenzeloze ambitie en dagen de gevestigde orde uit om te vernieuwen. Razendsnel brengen deze startups baanbrekende innovaties naar de markt en kunnen bestaande businessmodellen zonder pardon bij het grofvuil. Of anders worden ze uit de markt geconcurreerd door deze nieuwe generatie startup ondernemers. Zo zit de snelle wereld in elkaar als je het vraagt aan de startups die jaarlijks strijden om de felbegeerde Young Business Award.

“Op het podium van de Young Business Award pitchen de aller, maar dan ook echt aller beste jonge ondernemers en startups van Nederland”, aldus presentator Jort Kelder tijdens de finale van de Young Business Award 2017

Young Business Award 2020

Tijdens de zesde editie van de Young Business Award (YBA) stelt de YBA Foundation met partners een prijzenpot van 15.000 euro beschikbaar voor de ‘beste jonge onderneming van Nederland’. De Finale van de Young Business Award 2020 wordt op dinsdag 29 september 2020 georganiseerd in het Atlas Theater. Nederlandse bedrijven jonger dan vijf jaar oud (2014 of later ingeschreven bij de Kamer van Koophandel) kunnen zichzelf tot en met 28 februari 2020 aanmelden als deelnemer van de grootste startup-competitie van Nederland. Uit alle aanmeldingen van de startup competitie wordt een selectie gemaakt. Waaruit de twaalf beste startups geselecteerd worden om tijdens één van de twee halve finales te mogen pitchen.

De startup competitie start dit jaar met een halve-finale in Groningen (woensdag 22 april 2020) gevolgd door de tweede halve-finale in Leeuwarden (dinsdag 9 juni 2020). Tijdens elke halve-finale krijgen zes startups de kans om hun startup in zestig seconden te pitchen voor een vakkundige jury. Er zijn twee startups (per halve finale) die van de vakkundige jury een finale ticket ontvangen.

Dit maakt dat vier finalisten geselecteerd worden om tijdens de finale van de finale van de Young Business Award 2020 (september 2020) te pitchen om de felbegeerde prijs. Bij de laatste editie van de startup competitie bezochten achthonderd bezoekers het grootse zakelijke netwerk evenement in de Provincie Drenthe. De bezoekers zagen hier een zinderende startup wedstrijd. De vier finalisten van de Young Business Award 2018 hadden samen meer dan 20 miljoen euro groeigeld opgehaald bij investeerders. De startup competitie zal ook dit jaar eindigen in een spannende eindstrijd. Waarin de beste startups in Nederland zich met elkaar meten en pitchen voor de felbegeerde kristallen award en de prijzenpot van maar liefst 15.000 euro. Bezoekers kunnen zichzelf gratis aanmelden voor alle evenementen van de Young Business Award.

Tijdlijn startup competitie Young Business Award: