Sam Rohn Red Je Pakketje

Sam Rohn founder en CEO Red Je Pakketje tijdens de Young Business Award.

12,5 miljoen voor Red je Pakketje

12,5 miljoen voor Red je Pakketje. De scale-up wil hiermee een volledig CO2-vrij bezorging netwerk mogelijk gaan maken. Founder Sam Rohn is met Red je Pakketje ook een van de 12 halve finalisten van de Young Business Award.

De Nederlandse bezorger kondigde in september 2019 aan binnen drie jaar volledig CO2-vrij te willen bezorgen. In eerste instantie start men met 210 Nissan E-NV200 bezorgbussen, waarvan de eerste bussen al in januari 2021 de weg op gaan. Met de 210 bezorgbussen kan het bedrijf naar verwachting ruim 70 procent van zijn pakketten elektrisch bezorgen. De komende jaren volgen tot 300 extra EV-voertuigen, om de voortdurende groei van pakketten volledig uitstootvrij te kunnen leveren.

De grootste hobbel om een bezorgvloot groen te maken zijn de veel hogere aanschafkosten, die over lange tijd moeten worden terugverdiend. Het bedrijf is hiervoor bijgestaan door Basecore Capital Limited, een in Londen gevestigde specialist in Green Technology-financieringen. Basecore Capital heeft de financieringsstructuur ontwikkeld, samengesteld en geïmplementeerd. De uiteindelijke financiering is een combinatie van Equity en vreemd vermogen. Het vreemd vermogen is afkomstig van de Nederlandse Scale-up Beequip.

Medio halverwege januari is de pitch van Sam Rohn over Red Je Pakketje te zien in de halve finale van de startup competitie Young Business Award.

Ook leuk om te lezen

  • De Ondernemer