Meld je via deze pagina aan als bezoeker voor het netwerk event Young Business Award. Het netwerk event in Drenthe wordt jaarlijks door 800 bezoekers bezocht en is de ontmoetingsplek voor ondernemers, professionals en investeerders. 

Netwerk event Drenthe

Het bezoeken van een netwerkt event is doorgaans een goede manier om jezelf en je onderneming in de spotlights te zetten. Wil jij ook graag in contact komen met nieuwe klanten, leveranciers, talenten, en investeerders? Bezoek dan binnenkort een netwerk event in Drenthe of lees hier een aantal tips voor tijdens het netwerken.

Binnenkort zelf een netwerk event bezoeken? Bekijk hier de agenda met netwerk events in Drenthe en meld je gratis aan als bezoeker.

Bekendmaking show winnaar Young Business Award. De show met de bekendmaking is traditiegetrouw de afsluiting van het netwerk event in Emmen. De finale van de Young Business Award is het grootste netwerk event in Drenthe. 

Grootste netwerk event in Drenthe

De finale van de startup competitie Young Business Award is jaarlijks het grootste netwerk event in Drenthe. Hier komen ondernemers, overheden en het onderwijs uit heel de provincie Drenthe en ver daar buiten samen in het Atlas Theater. Bij de finale van de startup competitie ontmoet je samen met 800 zakelijke bezoekers de beste startups van Nederland. Tijdens dit netwerk event in Drenthe strijden de finalisten om de prijzenpot van 15.000 euro en de titel: ‘Beste jonge onderneming van Nederland’.

De deelnemende startups zijn enorm innovatief en dagen de gevestigde orde om te vernieuwen. Want het moet beter. En het kan beter. Met al miljoenen euro’s groeigeld opzak brengen deze startups baanbrekende innovaties naar de markt. De afgelopen jaren hadden de finalisten samen altijd al voor tientallen miljoenen euro’s aan groeigeld opgehaald bij investeerders.

De afgelopen jaren passeerde veel bekende Nederlanders de revue tijdens het netwerk event in Drenthe. Zo was Jort Kelder jaren lang het gezicht en de presentator van de startup competitie. Messcherp en kritisch kletste hij het netwerk event in Drenthe altijd vaardig aan elkaar. Sinds 2020 neemt Sander Schimmelpenninck zijn rol als presentator over. Als hoofdredacteur van Quote, presentator van tv-programma’s Dragons’ Den en Op1 is Sander Schimmelpenninck een spraakmakende opvolger van Jort Kelder. De keynote’s van het Drentse netwerk event werden de afgelopen jaren o.a. gegeven door bekende Nederlanders als Prins Constantijn, Oscar Kneppers, etc. Ook dit jaar maken we er opnieuw een prachtig ondernemend event van. Dit belooft een netwerk bijeenkomst te gaan worden waar nog lang over nagepraat gaat worden.

Aanmelden als bezoeker

Wanneer is het grootste netwerk event in de Provincie Drenthe? De finale van de Young Business Award wordt jaarlijks kort na de zomervakantie (medio september) georganiseerd in Emmen. Het grootste netwerk event in de Provincie Drenthe bezoeken? Dat kan! Gratis zelfs. Hier ontmoet je de allerbeste startups van Nederland en een fantastisch zakelijk netwerk. De partners van de Young Business Award Foundation maken dit samen financieel mogelijk. Meer informatie of jezelf aanmelden als bezoeker kan via het aanmeldformulier.

Netwerk bijeenkomst Drenthe

Het bezoeken van een netwerk event is een uitstekende kans om jezelf, als je een zakelijk event bezoekt, in de schijnwerpers te zetten. Dit doe je altijd door tijdens een netwerk event op mensen af te stappen die je niet kent. Door te luisteren naar de verhalen van andere bezoekers en ook zelf je eigen verhaal te vertellen. Al blijft het de eerste keren als je een netwerk bijeenkomst bezoekt natuurlijk een beetje spannend. Hoewel veel mensen zeker niet bang zijn om een praatje te maken met vreemden. Blijft het bezoeken van grootschalige zakelijk event bij veel mensen toch een klein beetje voelen als een eerste date. Realiseer je dan ook dat dit waarschijnlijk ook voor andere bezoekers geld. Of dat personen die vaker een netwerk event bezocht hebben dit in het verleden waarschijnlijk ook zo hebben ervaren.

Inspiratie zakelijk event

Het opdoen van écht inspiratie is voor veel mensen met stip op een de reden om een zakelijk event te bezoeken. En wees eens heel eerlijk. Het is ook fijn om los te komen uit de dagelijkse werkzaamheden en anders naar het zakelijke leven te kijken. Het los komen helpt bij veel mensen om zichzelf te motiveren nieuwe activiteiten te ondernemen. Het geld voor veel mensen dat ze na het bezoeken van een zakelijk event vaak vol zitten met ideeën, inzichten en met nieuwe energie naar hun zakelijk leven kijken. Door te praten met gelijk gestemden of juist te luisteren naar verhalen van mensen die vooruitstrevend zijn. Dit helpt enorm om zelf nieuwe activiteiten op te pakken, jezelf als persoon te ontwikkelen of eindelijk de stap te zetten die je in het verleden niet durfde te zetten.

Zakelijk netwerken

Als je zakelijke evenementen, zoals de startup events van de Young Business Award, bezoekt kom je doorgaans in contact met veel gelijkgestemden. Dit zijn mensen in dezelfde branche, functie, situatie of zich in de zelfde levensfase bevinden. Het in contact komen met de zakelijke mensen is enorm interessant om gedachtes mee uit te wisselen. Daarbij is een startup event een uitgelezen kans om jezelf te promoten bij nieuwe klanten of stakeholders.

Pitch jezelf

Bij een netwerk event is het natuurlijk ook belangrijk om jezelf goed te presenteren. Zorg ervoor dat je beknopt en zonder vaktaal jezelf kan pitchen. Het is bij zo’n pitch belangrijk om communicatief een duidelijk verhaal te hebben. De persoon met wie je praat kent je verhaal waarschijnlijk amper of in elk geval niet de details die je dagelijks mee maakt. Als je dit niet doet dan haken de mensen halverwege af in je verhaal. Dit is een gemiste kans om bijvoorbeeld toekomstige klanten aan je te verbinden.

(Drentse) ondernemers vinden het vaak een uitdaging om hun bedrijf goed te pitchen. Want, hoe kom je precies tot de kern van je business? En maak je hier echt een presentatie van? Draag in je pitch en tijdens netwerk gesprekken in elk geval uit waar je als onderneming goed in bent. Pitch en vertel dit, onderbouw dit ook met feiten en cijfers. Zonder dat dit een plat verkooppraatje wordt. Bij een verkooppraatje is de kans dat je gesprekspartner afhaakt in het gesprek. Maak duidelijk wat je bedrijf uniek maakt en positioneer dit met een sterk verhaal.


De vier juryleden tijdens het netwerk event Young Business Award in Drenthe.

  • De Ondernemer