Nieuwjaarsreceptie Emmen

De Young Business Award Foundation organiseert dinsdag 5 januari met 800 ondernemers, professionals en investeerders de Nieuwjaarsreceptie in Emmen. Gepresenteerd door Sander Schimmelpenninck.

Nieuwjaarsreceptie Emmen

Bezoek jij begin dit jaar het nieuwjaars event in Noord-Nederland? Dit kan! Aanmelden als bezoekers kan zelfs gratis. Het nieuwjaars event wordt op dinsdag 5 januari 2021 georganiseerd in het Atlas Theater in Emmen. Hier komen 800 bezoekers samen om elkaar in het nieuwe zakelijke jaar te ontmoeten. Dit netwerk evenement in Emmen is de ontmoetingsplek voor jonge ondernemers, professionals en investeerders.

De afgelopen jaren passeerde veel bekende Nederlands de revue bij de startup events van de Young Business Award Foundation. Zo presenteert niemand minder dan Sander Schimmelpenninck op dinsdag 5 januari jaar het nieuwjaars evenement in Emmen.

Young Business Award keert terug in Emmen

Na een jaar afwezigheid keert de startup competitie Young Business Award (YBA) terug in Drenthe. Met traditiegetrouw de finale in het Atlas Theater in Emmen. Dit startup event wordt op dinsdag 5 januari georganiseerd als de nieuwjaars receptie in Emmen.

In het voorjaar van 2017 pitchte een Delftse startup tijdens een startup event van de Young Business Award. Piepjong was het bedrijfje en een businessmodel was er nog niet. Maar in De Nieuwe Kolk in Assen stond het verhaal over de supersnelle hyperloop als een huis. Drie jaar later en vele miljoenen financiering verder bouwt Hardt in Groningen het European Hyperloop Center.

Hardt haalde destijds de finale van startup-competitie niet, maar de Delftenaren spraken met hun pitch wel tot de verbeelding en maakten de tongen los.

Het zijn precies die zaken waar Young Business Award oprichter Niels Palmers naar op zoek is. ,,Het klinkt misschien gek uit mijn mond, maar het is de vraag of het alleen om de award gaat. YBA is een middel. De competitie moet een beweging creëren en mensen samenbrengen, zodat van daaruit weer nieuwe dingen ontstaan.’’

De vier juryleden tijdens de Young Business Award in Emmen. De finale van de Young Business Award is het grootste netwerk event in Drenthe.

De grootste startup competitie van Nederland

De startup competitie Young Business Award groeide de afgelopen jaren als kool. De voorrondes en finale trokken in 2018 samen een slordige 1400 bezoekers; YBA was de grootste startup-competitie in Nederland.

Vorig jaar (2018) ketsen gesprekken over een overname van de startup competitie op het laatste moment af en ontbrak de Young Business Award 2019 op de kalender. Niels Palmers: ,,Ik heb mezelf daarna ook even moeten herpakken.’’

Afgelopen zomer concludeerde Palmers op basis van reacties en gesprekken in Noord-Nederland dat er veel draagvlak was voor een herstart van de Young Business Award. ,,De gesprekken gingen steeds verder en gaven ook een goed gevoel. Het gevoel dat we de afgelopen jaren iets goeds hebben gedaan.’’

De doorstart van de startup competitie werd begin 2020 een feit. Er was direct een grote belangstelling voor de Young Business Award. Voor deze editie van 2020 meldden zich 341 startups zich aan als deelnemer. De 12 halve finalisten van de startup competitie haalden samen 60 miljoen euro aan groeigeld op bij investeerders

Aanmelden als bezoeker nieuwjaarsreceptie

Wanneer is de nieuwjaarsreceptie in Emmen? Het netwerk evenement staat op dinsdag 5 januari 2021 op het programma. Het grootste netwerk event in de Provincie Drenthe bezoeken? Dat kan! Gratis zelfs. Hier ontmoet je de allerbeste startups van Nederland en start je het jaar goed met een fantastisch zakelijk netwerk. De partners van de Young Business Award Foundation maken dit samen financieel mogelijk. Meer informatie of jezelf aanmelden als bezoeker kan via het aanmeldformulier.

Gedeputeerde Henk Brink feliciteert Young Business Award winnaar Kristian Valk. De Groningse startup Hotelchamp won de Young Business Award 2018.