Nieuwjaarsreceptie Emmen

De Young Business Award Foundation organiseert dinsdag 5 januari met 800 ondernemers, professionals en investeerders de Nieuwjaarsreceptie in Emmen. Gepresenteerd door Sander Schimmelpenninck.

De nieuwjaarsreceptie Emmen bezoeken? Meld jezelf dan hier aan als bezoeker voor het netwerk evenement op 5 januari 2021 (inloop 19:00 uur) in het Atlas Theater te Emmen. 

Nieuwjaarsreceptie Emmen

De nieuwjaarsreceptie Emmen bezoeken? Dat kan! Aanmelden als bezoeker voor de nieuwjaarsreceptie Emmen kan zelfs gratis. De nieuwjaarsreceptie Emmen is een netwerk evenement waar zakelijk Emmen elkaar in het nieuwe jaar ontmoet. Het nieuwjaars evenement wordt op dinsdag 5 januari 2021 georganiseerd in het Atlas Theater in Emmen. Bij dit netwerk evenement in Emmen komt zakelijk Emmen  samen om te netwerken en het glas te heffen op het nieuwe jaar.

Wat: Nieuwjaarsreceptie Emmen
Wanneer: dinsdag 5 januari (inloop 19:00 uur)
Waar: Altas Theater Emmen

Aanmelden als bezoeker? Klik hier om je gratis aan te melden voor de nieuwjaarsreceptie Emmen.

Nieuwjaarsreceptie Emmen

Netwerken bij de Nieuwjaarsreceptie Emmen.

Programma Nieuwjaarsreceptie Emmen

De nieuwjaarsreceptie in Emmen presenteert dit je jaar onderleiding van presentator Sander Schimmelpenninck een verrassend en innovatief programma. De nieuwjaarsreceptie Emmen start stipt om 19:30 uur in de Rabozaal (grote zaal) van het Atlas Theater. De inloop van het netwerk evenement in Emmen begint om 19:00 uur bij de foyer van de grote zaal. Hier ontmoeten de 800 bezoekers elkaar alvast voor het plenaire programma van de nieuwjaarsbijeenkomst in Emmen.

Er staat tussen 19:30 uur en 21:00 uur een spectaculaire show op het programma. Binnen het programma wordt aandacht gegeven aan de uitdagingen waar Emmen de komende jaren voorstaat. Presentator Sander Schimmelpenninck zal het netwerk evenement in Emmen presenteren.

Vanaf 21:00 uur start de netwerk bijeenkomst in de foyer van het Atlas Theater. Hier heft ondernemend en zakelijk Emmen het glas op een nieuw en ondernemend jaar in de Gemeente Emmen.

Nieuwjaarsreceptie Emmen

Netwerken na afloop van de Nieuwjaarsreceptie in Emmen.

Young Business Award keert terug in Emmen

De startup competitie Young Business Award keert na een jaar afwezigheid terug in Drenthe. Met traditiegetrouw de finale in het Atlas Theater in Emmen. Dit startup event wordt op dinsdag 5 januari georganiseerd als de nieuwjaarsreceptie Emmen. Door het Corona virus zijn de startup events van de Young Business Award verplaatst en is de finale verplaatst van 29 september 2020 naar 5 januari 2021.

In het voorjaar van 2017 pitchte een Delftse startup tijdens een startup event van de Young Business Award. Piepjong was het bedrijfje en een businessmodel was er nog niet. Maar in de halve finale van de Young Business Award stond het verhaal over de supersnelle hyperloop als een huis. Drie jaar later en vele miljoenen aan financiering verder bouwt hetzelfde Hardt in Groningen het European Hyperloop Center.

Hardt Hyperloop haalde destijds de finale van startup-competitie niet, maar de Delftenaren spraken met hun pitch wel tot de verbeelding en maakten de tongen los. Het bedrijf was destijds nog meer met de techniek dan een businessplan bezig. Niels Palmers: ,,Toen ontstonden de contacten tussen de Noord-Nederlandse overheden en Hardt over een testtraject voor een hyperloop in Noord-Nederland. Drie jaar later bouwt Hardt een testcentrum in de regio’’. De Provincie Groningen en onderzoek van bureau Berenschot verwachten dat de komst voor 400 arbeidsplaatsen gaat zorgen.

Het zijn precies die zaken waar Young Business Award oprichter Niels Palmers naar op zoek is. ,,Het klinkt misschien gek uit mijn mond, maar het is de vraag of het alleen om de award gaat. De YBA is een middel. De competitie moet een beweging creëren en mensen samenbrengen, zodat van daaruit weer nieuwe dingen ontstaan.’’

De vier juryleden tijdens de Young Business Award in Emmen. De finale van de Young Business Award is het grootste netwerk event in Drenthe.

De grootste startup competitie van Nederland

De startup competitie Young Business Award groeide de afgelopen jaren als kool. De voorrondes en finale trokken in 2018 samen een slordige 1400 bezoekers; YBA was de grootste startup-competitie in Nederland.

Vorig jaar (2018) ketsen gesprekken over een overname van de startup competitie op het laatste moment af en ontbrak de Young Business Award 2019 op de kalender. Niels Palmers: ,,Ik heb mezelf daarna ook even moeten herpakken.’’ Afgelopen zomer concludeerde Palmers op basis van reacties en gesprekken in Noord-Nederland dat er veel draagvlak was voor een herstart van de Young Business Award. ,,De gesprekken gingen steeds verder en gaven ook een goed gevoel. Het gevoel dat we de afgelopen jaren iets goeds hebben gedaan.’’

De doorstart van de startup competitie werd begin 2020 een feit. Er was direct een grote belangstelling voor de Young Business Award. Voor deze editie van 2020 meldden zich 341 startups zich aan als deelnemer. De 12 halve finalisten van de startup competitie haalden samen 60 miljoen euro aan groeigeld op bij investeerders. De vier meest veel belovende startups pitchen tijdens de nieuwjaars receptie Emmen om de kristallen award. De winnaar mag zich een jaar lang de ‘Beste Jonge Onderneming van Nederland’ noemen en ontvangt de prijzenpot van 15.000 euro.

Aanmelden als bezoeker nieuwjaarsreceptie Emmen

Wanneer is de nieuwjaarsreceptie in Emmen? Het netwerk evenement staat op dinsdag 5 januari 2021 op het programma. Het grootste netwerk event in de Provincie Drenthe bezoeken? Dat kan! Gratis zelfs. Hier ontmoet je de allerbeste startups van Nederland en start je het jaar goed met een fantastisch zakelijk netwerk. De partners van de Young Business Award Foundation maken dit samen financieel mogelijk. Meer informatie of jezelf aanmelden als bezoeker kan via het aanmeldformulier.

Gedeputeerde Henk Brink feliciteert Young Business Award winnaar Kristian Valk. De Groningse startup Hotelchamp won de Young Business Award 2018.