Young Business Award 2020

Startup-competitie

Wie mag zich in 2020 de beste startup van Nederland noemen? Pitch jouw bedrijf aan de jury tijdens de jaarlijkse startup competitie Young Business Award en maak kans op de prijzenpot van 15.000 euro.

Young Business Award 2020

De Young Business Award bestaat jaarlijks uit drie gratis te bezoeken events: twee halve finales en een finale. Deelnemers pitchen in 60 seconden voor de jury en een volle zaal. De avond wordt omlijst door gesprekken met zowel bekenden als onbekenden uit het bedrijfsleven. In het verleden stonden onder andere Jort Kelder en Constantijn van Oranje (TechLeap) op het podium. Tijdens de events van de grootste startup competitie van Nederland komen de beste startups, ondernemers, professionals en investeerders samen. Dé plek om ook aan je netwerk te bouwen.

Op het podium pitchen de allerbeste startups van Nederland’ – Jort Kelder, presentator Young Business Award 2016-2019.

Programma Young Business Award

Hoe ziet het programma van de Young Business Award er in 2020 uit? Door het coronavirus zijn alle live evenementen van de Young Business Award 2020 geannuleerd en wordt de startup competitie voortgezet als een tv-programma genaamd YBA Broadcast. Het nieuwe format wordt gepresenteerd door Jort Kelder.

De halve finales worden dit jaar vormgegeven als drie afleveringen, waarin de beste Nederlandse startups pitchen om een van de vier finalisten te worden. De finale van de startup-competitie wordt de vierde aflevering die wordt opgenomen in het Atlas Theater te Emmen. De vier finalisten strijden tijdens de finale van de Young Business Award 2020 om de felbegeerde kristallen award. De winnaar mag zichzelf één jaar lang de ‘beste jonge onderneming van Nederland’ noemen en ontvangt de prijzenpot van 15.000 euro.

Tijdlijn Young Business Award 2020 (zesde editie):

  • Aanmelden als deelnemer (8 februari 2020 tot 9 maart 2020);
  • Bekendmaking halve finalisten 25 april 2020;
  • Eerste aflevering YBA Broadcast (voorronde) op vrijdag 15 januari 2021;
  • Tweede aflevering YBA Broadcast (voorronde) op vrijdag 22 januari 2021;
  • Derde aflevering YBA Broadcast (voorronde) op vrijdag 29 januari 2021;
  • Finale Young Business Award (vierde aflevering) op vrijdag 5 februari 2021.

Deelnemen als startup

Ze hebben grenzeloze ambitie en veroveren in rap tempo de wereld. De startups die deelnemen aan de startup competitie dagen de gevestigde orde uit om te vernieuwen. Ze brengen baanbrekende innovaties naar de markt. Bestaande businessmodellen sturen de nieuwe generatie ondernemers rechtstreeks naar de prullenbak. ‘Op het podium van de Young Business Award pitchen de aller-, maar dan ook echt allerbeste jonge ondernemers en startups van Nederland’, aldus presentator Jort Kelder tijdens de finale van de Young Business Award 2017.

Startups die zichzelf in dat rijtje scharen kunnen zich gratis aanmelden om mee te doen aan de zesde editie van de Young Business Award. Nederlandse bedrijven met een leeftijd tot en met vijf jaar kunnen zichzelf tot 9 maart 2020 aanmelden als deelnemer van de grootste startup competitie van Nederland. Uit alle aanmeldingen maakt de vakjury, bestaande uit ondernemers, investeerders en professionals uit Nederland, een selectie. De twaalf beste startups pitchen tijdens de halve finale(s). De beste vier startups ontvangen een finale-ticket voor de grote finale op dinsdag 5 januari 2021.