BMTEC wint de prijs voor beste jonge Drentse onderneming van het jaar. Hiermee ontving hij de prijzenpot van 2.500 euro en de titel: ‘Drentse Startup’ van het jaar 2017.

Drentse Startup

Wie mag zich dit jaar de beste startup van de Provincie Drenthe noemen? De startup competitie ‘Drentse Startup’ maakt jaarlijks de meest veel belovende Drentse startup van het jaar bekend. De bekendmaking van de winnaar ge

De winnaar wordt jaarlijks bekend gemaakt tijdens de finale van de Young Business Award (YBA) en ontvangt naast de titel de prijzenpot van 2.500 euro.

Ontstaan

De prijs is een initiatief van de Young Business Award Foundation en wordt jaarlijks georganiseerd. Met de Drentse startup competitie willen de organisatoren en partners meer aandacht en bekendheid geven aan het Drentse ondernemersklimaat en het ondernemerschap in de provincie bevorderen. Volgens oprichter Niels Palmers is dat nodig. ‘Drenten zijn vaak erg bescheiden. Het is moeilijk ze op een podium te krijgen. Wat niet terecht is. Er komen namelijk een aantal zeer succesvolle startups uit Drenthe. Dit is een prachtige manier om ondernemerschap in Drenthe te vieren’.

De prijs voor beste Drentse jonge onderneming van het jaar viert het ondernemerschap in Drenthe. De prijs is als spin-off ontstaan uit de startup competitie Young Business Award. De Jonge Ondernemersprijs Young Business Award, de prijs voor ‘Beste Jonge Onderneming van Nederland’, wordt sinds 2014 uitgereikt in de Provincie Drenthe. Door de enorme groei van de startup competitie ontstond er vanuit een aantal founding partners het idee voor een podium voor enkel Drents ondernemerschap. Dit podium werd in samenwerking met dezelfde partners gecreëerd rondom de uitreiking van het startup event de Young Business Award. Zo werd in 2017 een Young Business Award voor Drentse ondernemingen in het leven geroepen. Genaamd de ‘Drentse Startup’.

  • De Ondernemer