"<yoastmark

Jonge Ondernemersprijs

Wie is de beste jonge onderneming van Nederland? De Jonge Ondernemersprijs Young Business Award (YBA) beantwoord jaarlijks deze vraag. De winnaar van de startup competitie ontvangt naast de titel: ‘Beste Jonge Onderneming van Nederland‘ ook de prijzenpot van 15.000 euro.

Aanmelden als deelnemer? Scrol naar beneden voor meer informatie of klik hier om jezelf aan te melden als deelnemer van de grootste startup competitie van Nederland.

Competitie voor jonge ondernemers

De competitie bestaat jaarlijks uit meerdere startup events met de beste startups & scale-ups uit Nederland. De netwerk evenementen van de jonge ondernemersprijs Young Business Award zijn de ontmoetingsplek voor jonge ondernemers, jonge professionals en investeerders. In 2020 deden er 341 jonge ondernemingen mee aan de jonge ondernemersprijs Young Business Award. Om de Jonge Ondernemersprijs te winnen moeten deelnemers eerst een finale ticket bemachtigen tijdens een van de voorrondes. Er gaan jaarlijks altijd 4 jonge ondernemers door naar de finale van de jonge ondernemersprijs. Bij de finale pitchen vier finalisten voor het prijzenpakket van de competitie.
De voorrondes van de prijs voor jonge ondernemers worden jaarlijks georganiseerd in Groningen en Friesland georganiseerd. Het laatste startup event van de prijs voor jonge ondernemers is in Drenthe. Dit is de finale van de Young Business Award waar vier finalisten pitchen voor zo’n zeven- a achthonderd bezoekers. Hier keert de winnaar huiswaarts met de kristallen award, prijzenpot en mag zich zelf een jaar lang de ‘Beste Jonge Onderneming van Nederland’ noemen.

De vier juryleden tijdens het Drentse startup event Young Business Award in Emmen.

Deelnemers Jonge Ondernemersprijs

Het deelnemers niveau van jonge bedrijven dat doorgaans pitchten op het podium van de Young Business Award ligt doorgaans erg hoog. Bij de zesde editie van de Young Business Award in het jaar 2020 haalden de 12 halve finalisten samen 60 miljoen euro groeigeld op bij investeerders.

Wanneer kan ik mezelf aanmelden als deelnemer voor de Jonge Ondernemersprijs? Bedrijven uit heel Nederland met een leeftijd tot en met acht jaar oud kunnen zich (in de periode van januari tot maart) jaarlijks aanmelden als deelnemer.

Bezoekers

Wanneer zijn de netwerk evenementen van de Jonge Ondernemersprijs? Jaarlijks worden de evenementen georganiseerd in Maart, Juni en September. De evenementen van de Young Business Award worden jaarlijks door zo’n 1.400 bezoekers bezocht. Dit zijn doorgaans jonge ondernemers, professionals en investeerders. Alle drie de evenementen van de startup competitie Young Business Award zijn gratis te bezoeken. De partners van de Young Business Award Foundation maken dit financieel mogelijk.

De finale van de Young Business Award in Emmen. Jaarlijks het grootste netwerk event in de Provincie Drenthe.

  • De Ondernemer