Hotelchamp wint tijdens het pitch event Young Business Award de prijzenpot van 15.000 euro en de titel: ‘Beste jonge onderneming van 2018’.

Pitch event

Het bezoeken van of deelnemen aan een pitch event is doorgaans een goede manier om jezelf en je startup onderneming in de spotlights te zetten. Wil jij ook graag in contact komen met nieuwe klanten, leveranciers, talenten en investeerders of juist de beste startups en scale-ups van Nederland ontmoeten? Bezoek dan binnenkort een pitch event van de Young Business Award of lees hier wanneer de eerst volgende pitch evenement van de Young Business Award wordt georganiseerd.

Binnenkort zelf een pitch event bezoeken? Bekijk hier de agenda met pitch events en meld je gratis aan als bezoeker.

Pitch event

800 bezoekers tijdens het pitch event Young Business Award. De winnaar van de pitch competitie ontvangt de prijzenpot van 15.000 euro.

Pitch events

Deelnemen aan een pitch event is een goede manier om jezelf en je startup in de spotlights te zetten. Uiteraard val je tijdens een pitchwedstrijd altijd op met een sterk en uniek verhaal. Al is het tijdens een pitch evenement ook belangrijk om communicatief een duidelijke verhaal te hebben. Vaak spreken ondernemers en vakspecialisten in vakjargon. Als je het volledige publiek goed wil bereiken is het ook belangrijk een duidelijke pitch te hebben die voor een breed publiek goed begrijpbaar is.

Waarom? Juryleden kennen misschien je businessplan en hebben zich voorafgaand goed ingelezen. Dit is immers waarom ze in de jury zitten. Maar het publiek van een pitch event heeft deze voorkennis niet. En als jij als ondernemer de honderden bezoekers in de zaal niet je businessmodel kan uitleggen. Dan haakt de zaal af. Dit is een gemiste kans. Want tijdens een pitch event als de Young Business Award (YBA) wil je naast het winnen van de award. Juist in contact komen met de zaal. Daar zitten namelijk je toekomstige klanten, journalisten die over je schrijven of de investeerders die de groei van je startup financieren. Alleen moet jij hun als ondernemer nog wel even overtuigen met een zinderende 60 seconden pitch.

Pitch event Young Business Award

Jaarlijks organiseert de Young Business Award Foundation drie pitch events in Groningen, Friesland en Drenthe. Gezamenlijk worden deze evenementen door 1.400 bezoekers uit heel Nederland bezocht. De drie pitch events zijn de ontmoetingsplekken voor ondernemers, professionals en investeerders. Alle pitch evenementen van de Young Business Award zijn gratis te bezoeken. De partners van de pitchwedstrijd maken dit financieel mogelijk.

De eerste twee pitch evenementen worden elk jaar georganiseerd in steden Groningen en Leeuwarden. Dit zijn de twee halve finales van de pitch competitie Young Business Award. Hier wordt het aantal van twaalf deelnemers teruggebracht tot vier finalisten. De vier finalisten strijden tijdens de finale van de pitch competitie om de felbegeerde Young Business Award. De winnaar van het grootste pitch event van Nederland, de finale van de Young Business Award, keer huiswaarts met de prijzenpot van 15.000 euro. De winnende startup mag zich bovendien een jaar lang de ‘Beste Jonge Onderneming van Nederland’ noemen.

Pitchwedstrijd

De finale van de pitchwedstrijd  Young Business Award is met 800 bezoekers het grootste pitch event in Nederland. De bezoekers komen vanuit heel Nederland naar het Atlas Theater in de Gemeente Emmen om het spectaculaire pitch event live te bekijken. De pitchwedstrijd Young Business Award is in het leven geroepen om startups uit heel Nederland in contact te brengen met een steengoed zakelijk netwerk, media en investeerders.

De startups die jaarlijks bij de Young Business Award pitchen veroveren doorgaans in sneltreinvaart de wereld, want hun grenzeloze ambitie staat borg voor een ongekend tempo. Ze dagen ook nog eens de gevestigde orde uit om te vernieuwen. Razendsnel brengen deze startups baanbrekende innovaties naar de markt en kunnen bestaande businessmodellen zonder pardon bij het grofvuil. Of ze worden uit de markt geconcurreerd door deze nieuwe generatie ondernemers. Zo zit de snelle wereld van de startups in elkaar. Ze houden van competitie en binden al te graag de strijd aan, aan de ene kant vanwege de felbegeerde Young Business Award maar ook om hun onderneming tijdens een pitch event te tonen.

“Op het podium van de Young Business Award pitchen de aller, maar dan ook echt aller beste jonge ondernemers en startups van Nederland”, aldus presentator Jort Kelder tijdens de finale van de Young Business Award 2017.

60 seconden pitch

60 seconden. Binnen zo’n korte tijd moeten de ondernemers met een zinderende pitch iedereen overtuigen van zijn of haar startup. Daarna neemt de kritische jury de regie tijdens elk pitch event van de Young Business Award over met een spervuur aan vragen. Tijdens de finale van de pitch competitie strijden jaarlijks vier finalisten om de felbegeerde Young Business Award. Dit jaar vindt het pitch event plaats op dinsdag 29 september 2020 in het Atlas Theater te Emmen. Bij dit pitch evenement wordt je meegenomen in de wereld van deze innovatieve startups.

Het bezoeken van dit pitch event is gratis, maar de inspiratie is onbetaalbaar. Hier ontmoet je de allerbeste startups van Nederland. Aanmelden als bezoeker kan via het aanmeldformulier.

De vier juryleden tijdens het pitch event Young Business Award in Emmen.

  • De Ondernemer