YBA Leeuwarden

Pitch startup Somnox tijden de YBA Leeuwarden. Het startup event in Leeuwarden is jaarlijks de tweede halve finale van de startup competitie Young Business Award.

Wil jij de YBA Leeuwarden gratis bezoeken? Meld jezelf dan hier aan als bezoeker voor de halve finale van de Young Business Award. Het startup event in Leeuwarden wordt jaarlijks georganiseerd in Stadsschouwburg De Harmonie.

YBA Leeuwarden

De YBA Leeuwarden is jaarlijks de tweede halve finale van de startup competitie Young Business Award (YBA). De halve finale in Leeuwarden biedt de regio een stimulerend programma voor de startupscene in Friesland. Jaarlijks wordt het evenement door zo’n 400 bezoekers bezocht. Het is de ontmoetingsplek voor startups, professionals en investeerders.

De deelnemers die jaarlijks pitchen tijdens YBA Leeuwarden zijn enorm innovatief. Zo haalde de twaalf halve finalisten in 2020 samen voor 60 miljoen aan groeigeld op bij investeerders. Dit is de top van de Nederlandse startupscene.

De laatste zes halve finalisten komen jaarlijks in actie bij halve finale in de stad Leeuwarden. Hier krijgt elke deelnemer 60 seconden om zijn of haar startup te pitchen. Daarna neemt de kritische jury de regie over met een spervuur aanvragen. Waarom moet juist deze startup een finale-ticket ontvangen? Want alleen de beste startups komen in actie tijdens de final van de Young Business Award. Twee startups keren na afloop van de halve finale in Leeuwarden huiswaarts met een finale ticket op zak.

De winnaars van de halve finales? Die zien we een paar maanden later tijdens de finale van de Young Business Award in Emmen. Hier pitchen de finalisten om het winnen van de startup competitie. De winnaar van de Young Business Award ontvangt de prijzenpot van 15.000 euro en de titel: ‘Beste Jonge Onderneming van Nederland’.

Aanmelden als bezoeker

Erbij zijn als bezoeker? Bekijk hier wanneer de eerst volgende YBA Leeuwarden wordt georganiseerd. Hier ontmoet je de allerbeste startups van Nederland en een fantastisch zakelijk netwerk. Het netwerk evenement is jaarlijks gratis te bezoeken. De partners van de Young Business Award Foundation maken dit samen financieel mogelijk. Meer informatie of jezelf aanmelden als bezoeker kan via het aanmeldformulier.

YBA Leeuwarden

De prijsuitreiking na afloop van de YBA Leeuwarden. 

  • De Ondernemer