De Young Business Award organiseert jaarlijks een netwerk event in Friesland dat door 400 bezoekers wordt bezocht. Het startup event in Friesland is jaarlijks de tweede halve finale van de startup competitie. Deelnemers geven hier een 60 seconden pitch met als doel om een finale-ticket te ontvangen.

Netwerk event Friesland

Het bezoeken van een netwerkt event is doorgaans een goede manier om jezelf en je onderneming in de spotlights te zetten. Wil jij ook graag in contact komen met nieuwe klanten, leveranciers, talenten, en investeerders? Bezoek dan binnenkort een netwerk event in Friesland of lees hier een aantal tips voor tijdens het netwerken.

Binnenkort zelf een netwerk event bezoeken? Bekijk hier de agenda met netwerk events in Friesland en meld je gratis aan als bezoeker.

Netwerk event Friesland

Young Business Award in Friesland

De startup competitie Young Business Award organiseert jaarlijks drie netwerk events verspreidt over Noord-Nederland. De startup events in Leeuwarden en Groningen zijn beide een halve finale waarin de finalisten van de startup competitie worden geselecteerd. Het derde netwerk event in Emmen is jaarlijks de finale van de Young Business Award. Bij de finale wordt de ‘Beste Jonge Onderneming van Nederland’ bekend gemaakt en ontvangt de winnaar een prijzenpot t.w.v. 15.000 euro.

Halve finale in Friesland

Jaarlijks wordt de tweede halve finale van de Young Business Award (YBA) georganiseerd in De Tamboer in Leeuwarden. Het Friese netwerk event is de ontmoetingsplek voor ondernemers, talenten, professionals en investeerders uit heel de Provincie Friesland. Bij de halve finale in Friesland ontmoet je samen met 400 bezoekers de beste startups van Nederland. Deze startups strijden tijdens dit netwerk event in Leeuwarden om de laatste twee finale-tickets van de startup competitie. De startups die in Friesland een finale-ticket winnen strijden tijdens de finale in Emmen om de prijzenpot van 15.000 euro en de titel: ‘Beste jonge onderneming van Nederland’.

Deelnemende startups

De deelnemende startups tijdens de halve finale in Leeuwarden zijn enorm innovatief en dagen de gevestigde orde uit om te vernieuwen. Want het moet beter. En het kan beter. Met vaak al miljoenen euro’s groeigeld opzak brengen deze startups baanbrekende innovaties naar de markt. De afgelopen jaren hadden de deelnemende startups in Leeuwarden al voor tientallen miljoenen euro’s aan groeigeld opgehaald bij investeerders.

Fries netwerk event

De afgelopen jaren werd de netwerk bijeenkomst in Friesland gepresenteerd door niemand minder dan Jan Versteegh. Zo was Jan Versteegh het gezicht en de presentator van de halve finale in Friesland. Messcherp, kritisch en met humor kletste hij het netwerk event in Leeuwarden vaardig aan elkaar.

Sinds 2020 neemt Sander Schimmelpenninck zijn rol als presentator van het Friese netwerk event over. Als hoofdredacteur van Quote, presentator van tv-programma’s Dragons’ Den en Op1 is Sander Schimmelpenninck een spraakmakende opvolger van Jan Versteegh.

Ook dit jaar maken we er opnieuw een prachtig ondernemend event van in stad Leeuwarden. Dit belooft een Fries netwerk evenement te gaan worden waar nog lang over nagepraat gaat worden.

Netwerk bijeenkomst gratis bezoeken

Wanneer is de Young Business Award halve finale in Friesland? Het netwerk event wordt jaarlijks vlak voor de zomer (medio juni) georganiseerd in De Harmonie te Leeuwarden.

Kan ik dit netwerk event in de Provincie Friesland bezoeken? Dat kan! Gratis zelfs. Hier ontmoet je de allerbeste startups van Nederland en een fantastisch zakelijk netwerk. De partners van de Young Business Award Foundation maken dit samen financieel mogelijk. Meer informatie of jezelf aanmelden als bezoeker kan via het aanmeldformulier

Netwerk evenement in Friesland

De bekendmaking van de twee finalisten vanuit Friesland door presentator Jan Versteegh. Er gaan vanuit de halve finale in Friesland slechts twee startups door naar de finale van de Young Business Award. 

Netwerk event Friesland

Er bij zijn als bezoekers tijdens een netwerk event is een mooie kans om jezelf bij andere event bezoekers in de schijnwerper te zetten. Dit doe je tijdens netwerk bijeenkomst altijd door zelf actief op mensen af te stappen die je niet kent. Door je eigen verhaal te vertellen aan andere bezoekers. Al blijft het voor de eerste keer bezoeken van een netwerk event altijd een beetje spannend. Hoewel veel mensen zeker niet bang zijn om een praatje te maken met vreemden. Blijft het bezoeken van grootschalige netwerk events bij veel mensen toch een klein beetje voelen als een eerste date. Realiseer je dan ook dat dit waarschijnlijk ook voor andere bezoekers geld. Of dat personen die vaker een netwerk evenement bezocht hebben dit in het verleden waarschijnlijk ook zo hebben ervaren.

Al is het opdoen van inspiratie en het ontmoeten van nieuwe mensen voor veel mensen de reden om een zakelijk event te bezoeken. En wees eens heel eerlijk. Het is ook fijn om even los te komen van de dagelijkse werkzaamheden en anders het zakelijke leven te kijken. Dit los komen helpt voor veel mensen om zich te motiveren nieuwe activiteiten te ondernemen. Het geld voor veel mensen dat ze na het bezoeken van een zakelijk event vaak vol zitten met ideeën, inzichten en met nieuwe energie naar hun zakelijk leven kijken. Door te praten met gelijk gestemden of juist te luisteren naar verhalen van mensen die vooruitstrevend zijn. Dit helpt enorm om zelf nieuwe activiteiten op te pakken, jezelf als persoon te ontwikkelen of eindelijk de stap te zetten die je in het verleden niet durfde te zetten.

  • De Ondernemer