Pitch van een deelnemende startup in Leeuwarden. De Young Business Award halve finale is met 400 bezoekers het startup event in Leeuwarden.

Bezoeken startup events in Leeuwarden

Wanneer je als Friese ondernemer net bent gestart dan hoef je het wiel natuurlijk niet helemaal opnieuw uit te vinden. De Provincie Friesland heeft met Sterk Fries Ondernemerschap en het innovatiepact Friesland een breed scala aan hulp programma’s die je verder kunnen helpen bij de opstart van een eigen startup.

Al helpt het bezoeken van startup events natuurlijk enorm. Bij het bezoeken van dergelijke evenementen ontmoet je gelijk gestemde en doe je als Friese ondernemer nieuwe inspiratie op voor je startup. Want de uitdagingen die voor jou spelen. Daar lopen of zijn andere ondernemers ook al tegen aangelopen. En misschien kan jij een andere Drentse ondernemer wel helpen met zijn of haar uitdagingen.

Een startup event in Leeuwarden bezoeken? Meld je dan hier aan als bezoeker voor het eerst volgende startup evenement in de stad Leeuwarden.

Door als ondernemer actief startup events te bezoeken of als deelnemer op het podium te staan kan je in contact komen met startup ondernemers die je nog niet kent. En misschien hebben deze ondernemers wel de antwoorden op deze vragen. Maar bij een dergelijke startup events kan je natuurlijk ook in contact komen met andere specialisten, leveranciers en potentiële klanten.

Het is juist daarom dat het netwerken bij startup events een geschikte manier is om jezelf onder de aandacht te brengen. Als Drentse ondernemer wil je tijdens een Drents startup event natuurlijk in contact komen potentiële klanten en toekomstige investeerders. Al is het ook verstandig om tijd te investeren in je relaties met journalisten. Er komt een moment dat je startup verhaal aan een breder publiek verteld moet gaan worden. Juist dan wil je alvast een paar journalisten goed kennen en kunnen vertrouwen om dit verhaal te publiceren.

Jan Versteegh was de afgelopen jaren de presentator van het startup evenement Young Business Award in Leeuwarden.

Young Business Award Leeuwarden

De Young Business Award (YBA) is in 2014 ontstaan bij de Drentse voetbalclub FC Emmen. De startup competitie was het eerste startup event in Emmen en groeide jaar op jaar door tot het grootste startup evenement van Noord-Nederland. Er komen jaarlijks 1.400 bezoekers uit heel Nederland naar drie startup events van de startup competitie. De felbegeerde prijs is voor startups tegenwoordig een manier geworden om zich bij investeerders en de landelijke media te presenteren. De tweede halve finale van de Jonge Ondernemersprijs wordt jaarlijks vlak voor de zomer (medio juni) in De Harmonie te Leeuwarden georganiseerd. Hier wordt de laatste twee finalisten van de startup competitie geselecteerd. De vier finalisten komen in actie tijdens de finale van de Young Business Award.

Het startup event in Leeuwarden is gratis te bezoeken. De partners van de Young Business Award Foundation maken dit financieel mogelijk. Aanmelden als bezoeker voor een van de drie startup events kan via het aanmeldformulier voor bezoekers.

  • De Ondernemer