Business event

800 bezoekers bij het business event Young Business Award in Drenthe. De Young Business Award organiseert jaarlijks business events in Groningen, Leeuwarden en Emmen.

Business event

Het actief bezoeken van business events klinkt voor een ondernemer en professionals als de normaalste zaak in de wereld. Toch is het niet vanzelfsprekend dat ondernemer en professionals met regelmaat een business event bezoeken. Er is een groep ondernemer en professionals dat netwerken toch een beetje ongemakkelijk vindt. Hoe bezoek je effectief een business event? Hier lees je een aantal tips die je helpen bij het netwerken en het bezoeken van een business event.

Wil je binnenkort zelf een business event bezoeken? Bekijk hier de agenda met business bijeenkomsten en meld je gratis aan als bezoeker.

Business event bezoeken

Het met regelmaat bezoeken van een business event is een prima manier om jezelf en je onderneming in de spotlights te zetten. Natuurlijk val je als ondernemer op wanneer je bij een business event en rol hebt op het podium.Bijvoorbeeld bij een business event dat vakinhoudelijk als keynote spreker of als analist. Of wanneer je een startup hebt door als deelnemer deel te nemen aan een startup event. Dat is een uitstekende kans om de aandacht van alle bezoekers op je gericht te krijgen en bij het netwerken in contact te komen met nieuwe zaken relaties.

Al is het ook interessant om als ondernemer of professional een business event te bezoeken. Want je hebt wellicht niet direct alle ogen op je gericht, maar kan als nog doelgericht in contact komen met nieuwe zaken relaties of inspiratie op doen van de sprekers en het programma van het business event. Al is het tijdens een business event ook belangrijk om communicatief een duidelijke verhaal te hebben. Vaak spreken ondernemers en vakspecialisten in vakjargon. Als je in contact wil komen met andere mensen is het ook belangrijk een duidelijke pitch te hebben die voor een breed publiek goed begrijpbaar is.

Waarom? Het gesprek met huidige zaken relaties of collega’s gaat al een tijd terug in de tijd. Deze partijen hebben zich voorafgaand goed ingelezen of kennen je verhaal al beter. Dit is immers ook de reden waarom jullie al zaken doen of iemand je collega is. Maar bij een business event ontmoet je mensen die deze voorkennis niet hebben. En als jij als ondernemer of professional een andere bezoeker niet je businessmodel kan uitleggen of hetgeen waar je zakelijk naar opzoek bent. Dan haken deze potentiële klanten of stakeholders af. Dat is een gemiste kans. Want juist tijdens een business event wil je met nieuwe mensen in contact komen. Dit zijn namelijk je toekomstige klanten, journalisten die over je schrijven of de investeerders die de groei van je bedrijf financieren. Alleen moet jij hun als ondernemer of professional nog wel even overtuigen met een zinderende 60 seconden pitch.

Bezoekers lopen naar de grote zaal van het Atlas Theater bij het netwerk evenement Young Business Award. Het business event in Emmen wordt jaarlijks door 800 bezoekers bezocht.

Netwerken

Netwerken is voorafgaand en na afloop van business events een belangrijk instrument om nieuwe zaken relaties te leren kennen. Al kan je netwerken natuurlijk altijd en overal doen. Dit hebben ondernemers en professionals alleen niet altijd door. Netwerken hoeft namelijk niet altijd op een business event te gebeuren. Je kan ook prima netwerken in de wachtkamer bij de dokter of de tandarts, in de supermarkt of op het terras in de stad. Overal waar mensen zijn kan je professionals ontmoeten die zakelijk iets voor je kunnen betekenen. Denk je dat iemand past in jouw netwerk? Knoop een gesprek aan en maak een goede indruk. Zorg dat je altijd een scherpe pitch hebt. Misschien kan deze persoon iets voor je betekenen, maar misschien ook niet. Mocht dit niet het geval zijn? Jammer. Dan heb je in elk geval weer even een praatje met iemand gemaakt en aan je netwerk vaardigheden gewerkt.

Want zakelijk netwerken, bewust of onbewust doen het dus allemaal. Netwerken is feitelijk het contact maken met anderen, interesse hebben in de andere en verkennen of je zakelijk elkaar wellicht kan helpen bij iets. Elkaar helpen kan al simpelweg zijn het uitwisselen van kennis. Iemand door verwijzen naar iemand anders in je netwerk of iemand een website of app aanbevelen.

Je zakelijke relatie kan jou natuurlijk ook verder helpen met nieuwe zakelijke contacten of misschien wel kennis. Mits jij natuurlijk helder hebt waar je echt naar op zoek bent. De kans dat iemand die je tijdens een netwerk evenement ontmoet direct iets van je wil kopen bestaat natuurlijk ook. Maar die kans is natuurlijk wel veel kleiner. Richt je bij het netwerken daarom niet op het verkopen. Dit kan door andere mensen ook als vervelend worden ervaren. Maar ga op zoek naar verbindingen die in de toekomst waardevol kunnen zijn. De business komt later. Vind je het lastig om bij een netwerk evenement met mensen in contact te komen? Er zijn een aantal tools en apps om dit makkelijker te maken.

5 tips bij business events

Als ondernemer of professional is het belangrijk om de kunst van het netwerken goed te beheersen en te bedrijven. Want het in contact komen met andere ondernemer of professional zorgt helpt op termijn bij het zaken doen of zorgt voor nieuwe persoonlijke inzichten. Netwerken gaat over het bouwen van relaties die duurzaam zijn en wederzijds voordeel opleveren. Hierbij 5 netwerk tips voorbij het bezoeken van een business event en het uitbreiden van je netwerk.

Visitekaartjes

Altijd. Maar dan ook echt altijd moet jij je visitekaartjes op zak hebben. Waarom? Waar je ook naartoe gaat. Je weet nooit wie je tegenkomt. Door het afgeven van een visitekaartje weet de persoon je te vinden. Daardoor kan hij of zij in de toekomst weer contact met je opnemen. Vraag zelf ook naar een visitekaartje of contactgegevens van de persoon die je gesproken hebt.

Business event uitzoeken

Wil je naar een netwerk evenement om daar nieuwe mensen te ontmoeten? Zorg er dan voor dat je het juiste business event uitzoekt. Lees je goed in en kijk of je kunt achterhalen wie er zoal aanwezig zullen zijn. Er zijn veel business events die misschien niet geschikt zijn voor jou, dus de kans is klein dat je daar interessante mensen ontmoet voor jouw netwerk. Vraag eventueel informatie op bij de organisator, zo weet je zeker dat je naar een geschikt business event gaat.

Follow-up

Het is belangrijk dat je nadat je iemand ontmoet hebt meteen actie onderneemt. Vraag altijd een kaartje van de persoon en maak een connectie via LinkedIn. Stuur deze persoon ook een berichtje waarin je vertelt hoe je het gesprek ervaren hebt en stel voor om nog een keer af te spreken. Je zou bijvoorbeeld kunnen vragen om een keer een kop koffie te gaan drinken. Door meteen na de ontmoeting actie te ondernemen vergeet de persoon je niet en wordt hij of zij weer aan jou herinnerd.

Pitch

Tijdens een ontmoeting is het belangrijk dat je snel kunt vertellen wat je doet en wat je te bieden hebt. Het doel hiervan is om te kijken of jij en jouw gesprekspartner iets voor elkaar kunnen betekenen. Een elevator pitch kan je hier goed bij helpen. Dit is een gesprek van maximaal één minuut, waarin je bijvoorbeeld vertelt wat je op zakelijk gebied te bieden hebt. Het is eigenlijk een reclamepraatje. Het kan lastig zijn, want één minuut is kort en wat vertel je wel en wat niet? Denk hier goed en bewust over na. Oefen je pitch ook, vertel je verhaal aan je vrienden en familie en vraag hen om feedback

Business event Young Business Award

De Young Business Award is een startup competitie dat jaarlijks bestaat uit drie business events in Groningen, Leeuwarden en Emmen. De business events worden jaarlijks gezamenlijk door 1.400 bezoekers bezocht. Dit is als ondernemer of professional een geschikte manier om nieuwe zaken relaties te ontmoeten.

Alle business events van de Young Business Award zijn gratis te bezoeken. Dit maken partners van de startup competitie samen financieel mogelijk. De winnaar van de Young Business Award ontvangt de kristallen award, de titel ‘Beste jonge onderneming van Nederland’ en de prijzenpot van 15.000 euro.

De startups en scale-ups die jaarlijks bij de Young Business Award pitchen zijn onderweg om in raptempo de wereld te veroveren. Want hun grenzeloze groeiambitie gaat in een gigantisch hoog tempo. Deze bedrijven zijn de toekomst van Nederland. Ze dagen de gevestigde orde uit om te vernieuwen. Want het moet beter. En het kan ook beter. Razendsnel hebben deze scale-ups baanbrekende innovaties naar de markt gebracht. Deze scale-ups houden van een competitie en binden al te graag de strijd meet elkaar aan. Enerzijds vanwege de felbegeerde Young Business Award maar ook om hun startup aan de rest van de wereld te tonen.

Business event bezoeken

Binnenkort zelf een pitch evenement bezoeken? Bekijk hier wanneer het eerst volgende pitch event van de Young Business Award worden georganiseerd. Hier ontmoet je de allerbeste pitchers van Nederland en een fantastisch zakelijk netwerk. Een pitch bijeenkomst die je absoluut niet wilt missen. Het bezoeken van alle pitch events van de Young Business Award is gratis.

De partners van de Young Business Award Foundation maken het gratis bezoeken van het netwerk evenement financieel mogelijk. Meer informatie of jezelf aanmelden als bezoeker kan via het aanmeldformulier.

Business event

De finale van de Young Business Award. Bij het business event in Drenthe wordt jaarlijks de ‘Beste Jonge Onderneming van Nederland’ bekend gemaakt. 

  • De Ondernemer