pitch evenement

800 bezoekers bij het pitch evenement Young Business Award in Drenthe. De Young Business Award organiseert jaarlijkst pitch events in Groningen, Leeuwarden en Emmen.

Pitch evenement

Het klinkt logisch dat pitchen en netwerken belangrijk is voor je startup onderneming. Toch is het niet vanzelfsprekend dat ondernemers hier actief mee bezig zijn. Mensen vinden pitchen vaak eng en ongemakkelijk. Hoe pak je pitchen bij een pitch evenement effectief aan? Hier lees je een aantal tips die je helpen tijdens het bezoeken van pitch evenementen.

Binnenkort zelf een netwerk evenement bezoeken? Bekijk hier de agenda met netwerk bijeenkomsten en meld je gratis aan als bezoeker.

Pitch competitie

De pitch competitie Young Business Award bestaat uit drie pitch events met de beste pitchers van Nederland en is de ontmoetingsplek voor ondernemers, professionals en investeerders.

Pitch evenement bezoeken

Het bezoeken van een pitch evenement is doorgaans een uitstekende manier om jezelf en je bedrijf in de spotlights te zetten. Uiteraard val je tijdens een pitch bijeenkomst altijd op door als deelnemer op het podium te staan. Al is het ook interessant om als ondernemer of professional een pitch evenement als bezoeker bij te bezoeken. Want pitchen hoeft immers niet alleen op het podium voor een volle zaal. Dit kan ook tijdens het netwerken voor bezoekers, dan kom je direct in contact met nieuwe klanten, investeerders, journalisten en andere zakelijke professionals. Al is het tijdens een netwerk evenement ook belangrijk om communicatief een duidelijke verhaal te hebben. Vaak spreken ondernemers en vakspecialisten in vakjargon. Als je in contact wil komen met andere mensen tijdens een pitch evenement is het ook belangrijk een duidelijke pitch te hebben die voor een breed publiek goed begrijpbaar is.

Waarom? Collega’s en al bekende zaken relaties kennen misschien je businessplan en hebben zich voorafgaand goed ingelezen. Dit is immers de reden waarom jullie al zaken doen of dat iemand je collega is. Maar bij een pitch evenement ontmoet je mensen die deze voorkennis niet hebben. En als jij als ondernemer de andere bezoekers niet je businessmodel kan uitleggen. Dan haken potentiële klanten of stakeholders af. Dit is een gemiste kans. Want tijdens een pitch evenement wil je juist met die groep mensen in contact komen. Dit zijn namelijk je toekomstige klanten, journalisten die over je schrijven of de investeerders die de groei van je bedrijf financieren. Alleen moet jij hun als ondernemer nog wel even overtuigen met een zinderende 60 seconden pitch.

Pitch events Young Business Award

Jaarlijks organiseert de Young Business Award Foundation drie pitch events in pitch events in Groningen, Leeuwarden en Emmen. Gezamenlijk worden deze pitch evenementen door 1.400 bezoekers uit heel Nederland bezocht. De drie pitch events zijn de ontmoetingsplekken voor ondernemers, professionals en investeerders. Alle netwerk evenementen van de Young Business Award zijn gratis te bezoeken. De partners van de Young Business Award maken dit financieel mogelijk.

De eerste twee pitch evenementen worden elk jaar georganiseerd in de provincies Groningen en Friesland. Dit zijn de twee halve finales van de pitch competitie Young Business Award. Hier wordt het aantal van twaalf deelnemers teruggebracht tot vier finalisten. Bij het laatste pitch event in Drenthe strijden de vier finalisten tijdens de finale van de Young Business Award om de felbegeerde award. De winnaar van het grootste pitch competitie van Nederland keert huiswaarts met de prijzenpot van 15.000 euro. De winnende startup mag zich bovendien een jaar lang de ‘Beste Jonge Onderneming van Nederland’ noemen.

Pitch evenement bezoeken

Binnenkort zelf een pitch evenement bezoeken? Bekijk hier wanneer het eerst volgende pitch evenement van de Young Business Award wordt georganiseerd. Hier ontmoet je de allerbeste pitchers van Nederland en een fantastisch zakelijk netwerk. Een pitch bijeenkomst die je absoluut niet wilt missen. Het bezoeken van alle pitch events van de Young Business Award is gratis.

De partners van de Young Business Award Foundation maken het gratis bezoeken van het netwerk evenement financieel mogelijk. Meer informatie of jezelf aanmelden als bezoeker kan via het aanmeldformulier.

pitch evenement

Binnenkort zelf een pitch evenement bezoeken? Bekijk hier wanneer het eerst volgende pitch evenement van de Young Business Award worden georganiseerd.

  • De Ondernemer