Pitch van startup Somnox tijdens de YBA Friesland. De Young Business Award halve finale is met 400 bezoekers het startup event in Leeuwarden en Friesland.

Bezoeken of deelnemen aan een startup event?

Deelnemen aan of het bezoeken van een startup event is een goede manier om jezelf en je startup in de spotlights te zetten. Uiteraard val je tijdens een pitchwedstrijd altijd op met een sterk en uniek verhaal. Als bezoeker door te netwerken met andere bezoekers. Als bezoeker en deelnemer is het tijdens een startup event ook belangrijk om communicatief een duidelijke verhaal te hebben. Vaak spreken startup ondernemers en vakspecialisten in vakjargon. Als je bij een startup event als deelnemer op het podium alle bezoekers wil bereiken is het ook belangrijk een duidelijke pitch te hebben die voor een breed publiek goed begrijpbaar is.

Waarom? Juryleden kennen misschien je businessplan en hebben zich voorafgaand goed ingelezen. Dit is immers waarom ze in de jury zitten. Maar het publiek van een startup event heeft deze voorkennis niet. En als jij als ondernemer de honderden bezoekers in de zaal niet je businessmodel kan uitleggen. Dan haakt de zaal af. Dit is een gemiste kans. Want tijdens een pitch event als de Young Business Award (YBA)wil je naast het winnen van de award. Juist in contact komen met de zaal. Daar zitten namelijk je toekomstige klanten, journalisten die over je schrijven of de investeerders die de groei van je startup financieren. Alleen moet jij hun als ondernemer nog wel even overtuigen met een zinderende 60 seconden pitch.

Een startup event in Friesland bezoeken? Meld je dan hier aan als bezoeker voor het eerst volgende startup evenement in de Provincie Friesland.

Startup event in Friesland bezoeken

Ben je als Friese ondernemer net gestart met je eigen startup? Dan hoef je het wiel natuurlijk niet helemaal opnieuw uit te vinden. Dit geld natuurlijk ook voor ervaren ondernemers. De Provincie Friesland heeft met Sterk Fries Ondernemerschap en het innovatiepact Friesland een breed scala aan programma’s om startups en ervaren ondernemers te faciliteren. Het bezoeken van een startup event helpt natuurlijk om gelijk gestemde te ontmoeten. Bij een startup event als de YBA Friesland doe je als Friese ondernemer natuurlijk ook nieuwe inspiratie op voor je onderneming. Want de uitdagingen die voor jou spelen. Daar lopen of zijn andere ondernemers ook al tegen aangelopen. En misschien kan jij een andere Friese ondernemer wel helpen met zijn of haar uitdagingen.

YBA Friesland

Jaarlijks wordt de tweede halve finale van de startup competitie Young Business Award in de Friese hoofdstad Leeuwarden georganiseerd. Bij het Friese startup event ontmoet je samen met zo’n 400 bezoekers de laatste zes halve finalisten van de startup competitie. Bij dit netwerk evenement in Leeuwarden zijn altijd de laatste twee finale-tickets van de Young Business Award te winnen. De YBA Friesland staat elk jaar vlak voor de zomervakantie op het programma. Het Friese startup event vindplaats in theater De Harmonie. Het bezoeken van dit zakelijke event levert gegarandeerd nieuwe inzichten op over innovatie, groei en de Friese startupscene.

Het grootste startup evenement van Nederland

De startup competitie Young Business Award organiseert elk jaar drie startup events. De eerste twee evenementen (halve finales) worden jaarlijks in Groningen en Leeuwarden georganiseerd. 400 bezoekers komen er doorgaans per halve finale kijken. Bij beide halve finales pitchen twaalf halve finalisten in 60 seconden hun startup. De bezoekers zien hier hoe het aantal deelnemers wordt teruggebracht tot vier finalisten. De finalisten strijden tijdens de finale van de Young Business Award om de kristallen award met een prijzenpot van 15.000 euro. De winnaar van het startup event in Emmen mag zichzelf ook één jaar lang de ‘Beste jonge onderneming van Nederland’ noemen. De finale van de Young Business Award is het grootste startup event van Nederland. Bij het avond programma van de finale komen jaarlijks 800 bezoekers om het ondernemerschap in Noord-Nederland te vieren.

  • De Ondernemer