De bekendmaking winnaar Young Business Award (YBA). Meld jezelf hier aan als bezoeker of bekijk hier de drie YBA Evenementen die de startup competitie jaarlijks organiseert in GroningenLeeuwarden en Emmen.

YBA Evenementen

Aanmelden als bezoeker voor alle YBA evenement kan gratis via het aanmeldformulier (klik hier). De startup evenementen van de Young Business Award (YBA) worden verspreidt over Noord-Nederland georganiseerd. De eerste halve finale is jaarlijks in Groningen en de tweede halve finale wordt altijd in Leeuwarden georganiseerd. De winnaar van de startup competitie wordt bekend gemaakt tijdens de finale in Emmen. De winnaar van de Young Business Award ontvangt de felbegeerde award en de prijzenpot van 15.000 euro. Ook mag de winnaar zichzelf één jaar lang de ‘beste jonge onderneming van Nederland’ noemen. Jaarlijks (onder normale omstandigheden) worden de drie startup events van de Young Business Award gezamenlijk door zo’n 1.400 bezoekers bezocht.

Alle YBA evenementen zijn gratis te bezoeken. De partners van de Young Business Award Foundation maken dit financieel mogelijk. 

YBA evenement Groningen

De eerste halve finale van de Young Business Award wordt jaarlijks georganiseerd in MartiniPlaza te Groningen. Bij het Groninger startup event ontmoet je samen met zo’n 400 bezoekers de eerste zes halve finalisten van de startup competitie. Bij dit netwerk evenement in Groningen zijn altijd de eerste twee finale-tickets van de Young Business Award te winnen. De YBA Groningen staat elk jaar rond medio maart op het programma. Het Groninger startup event vindplaats in MartiniPlaza. Het bezoeken van dit zakelijke event levert gegarandeerd nieuwe inzichten op over innovatie, groei en de Groninger startupscene.

Pitch van startup Hotelchamp tijdens de YBA Groningen. De Young Business Award halve finale is met 400 bezoekers het startup event in Groningen.

YBA evenement Friesland

De tweede halve finale van de startup competitie Young Business Award wordt jaarlijks georganiseerd in de Friese hoofdstad Leeuwarden. Het Friese startup event staat jaarlijks vlak voor de zomervakantie (medio juni) op het programma. Bij de Young Business Award Friesland ontmoet je samen met zo’n 400 bezoekers de laatste zes halve finalisten van de competitie.

Bij de Young Business Award Friesland strijden de beste startups van Nederland om de laatste twee finale-tickets van de Young Business Award. Het Friese startup event vindt jaarlijks plaats in theater De Harmonie. Het bezoeken van dit zakelijke event levert gegarandeerd nieuwe inzichten op over innovatie, groei en de Friese startupscene.

YBA evenement Drenthe

De YBA Drenthe wordt jaarlijks door 800 bezoekers bezocht. De finale van de startup competitie is jaarlijks het grootste netwerk event in de provincie Drenthe. Bij de YBA Drenthe komen ondernemers, media en investeerders uit heel Nederland samen in het Atlas Theater. Hier strijden de vier finalisten om de prijzenpot van 15.000 euro en de titel: ‘Beste Jonge Onderneming van Nederland’.

De deelnemende startups op dit podium zijn enorm innovatief en dagen de gevestigde orde om te vernieuwen. Want het moet beter. En het kan beter. Met al miljoenen euro’s groeigeld opzak brengen deze startups baanbrekende innovaties naar de markt. De afgelopen jaren hadden de finalisten samen al tientallen miljoenen euro’s aan groeigeld opgehaald bij investeerders.

De afgelopen jaren passeerde veel bekende Nederlanders de revue tijdens Young Business Award in Drenthe. Zo was Jort Kelder jaren lang het gezicht en de presentator van de Jonge Ondernemersprijs. Messcherp en kritisch kletste hij het startup event in Drenthe altijd vaardig aan elkaar. Sinds 2020 neemt Sander Schimmelpenninck zijn rol als presentator over. Als hoofdredacteur van Quote, presentator van tv-programma’s Dragons’ Den en Op1 is Sander Schimmelpenninck een spraakmakende opvolger van Jort Kelder. De afgelopen jaren gaven bekende Nederlanders als Prins Constantijn, Oscar Kneppers, etc. de keynote’s in Emmen.

De bekendmaking winnaar Young Business Award in Drenthe.

  • De Ondernemer